Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Bekräftat: Här är spelarna Örebro jagar

Mikael Johansson förra veckan och Pierre Johnsson i går – nu bekräftar ytterligare två spelare att de för samtal med Örebro Hockey.

Martin Johansson.

Bild: Robert Granström/scanpix

Annons

Rögles succéback Daniel Sondell, 29, och Brynäs forward Martin Johansson, 25, för samtal med Örebro Hockey. Det bekräftar de själva för NA.

– Vi har pratat med Örebro. Mest är det via min agent. Mycket mer än så kan jag inte säga, säger Sondell.

– Örebro har visat intresse, mer än så vet jag inte. Jag låter agenten sköta det, säger Johansson.

Sondell igen:

– Örebro har en bra vision, men det är jättestora frågor de måste ha svar på. De hade ett bra lag i år och får säkert behålla största delen av stommen i det, och de har spelat en offensiv hockey och det andas säkert mycket hockey i stan. Men det är svårt för nykomlingar i elitserien.

Sondell vet av egen erfarenhet. Björklövenfostrade backen var med och tog Rögle till elitserien förra våren, men fick i år se laget åka ur – samtidigt som Örebro firade elitserieplatsen i Lindab arena.

Annons

Annons

Samtidigt gjorde Sondell personligen stor succé med 24 poäng på 51 matcher i elitserien – vilket gav honom en niondeplats i backarnas poängliga i elitserien. Extra starkt av en spelare i ett bottenlag. Sondell fick dessutom massivt med speltid – han snittade 23 minuter och 23 sekunder per match, åttonde mest av alla spelare i serien.

– Det var verkligen ett jättejobbigt år att åka och förlora hela tiden, men när säsongen är slut får man försöka ta lärdom. Vi fick helt enkelt inte spelet att fungera, vi hittade inte vägar att vinna utan åkte på massor av uddamålsförluster. Och ju mer man förlorar, desto svårare är det att hitta självförtroendet i laget. Men i slutändan var vi helt enkelt inte tillräckligt bra, det visade sig i kvalserien också. Det var en tuff säsong, säger Sondell.

29-åringen har tidigare representerat Skellefteå och Modo i elitserien och har sammanlagt gjort 68 poäng på 199 matcher i högstaligan, och dessutom 141 poäng på 214 allsvenska matcher och 58 matcher i kvalserien. Han har tre A-landskamper och två JVM på meritlistan.

Även Martin Johansson har spelat JVM, under tiden i Bik Karlskoga 2007. Dit var han utlånad från Färjestad, som sedan plockade tillbaka honom. Efter en sejour i allsvenska Mora har Johansson gjort två säsonger för Brynäs, och var med och vann SM-guld förra våren. Efter 21 poäng på 124 matcher har han dock bestämt sig för att lämna Gävleklubben.

– Det har jag gjort klart för klubben. Jag tror det kan vara ganska bra att komma härifrån, jag har bara fått spela åtta-tio minuter per match och jag känner att jag vill mer. Jag hoppas jag kan ta steget och bli en producerande forward. Jag tycker trots allt att det gått förbannat bra spelmässigt när jag fått chansen, jag har tagit ett ordentligt kliv sedan jag var i elitserien senast, säger Johansson.

Annons

Annons

Har många klubbar hört av sig?– Det är några klubbar, men jag lämnar det till agenten. Jag räknar med att det blir elitserien, vi får se vilken klubb.

Enligt uppgifter till

      NA jagar Örebro också svenska mästarna Skellefteås landslagsman Tomas Skogs. Han vill dock själv inte kommentera enskilda klubbar.

– Det blir bara dumt. Däremot kan jag säga att många klubbar visat intresse, och det är jätteroligt för min del. Nu flyger jag hem till Mora i morgon, och sedan ska jag ta mig en ordentlig funderare, säger Skogs.

– Jag har trivts enormt bra uppe i Skellefteå, men det är fler bitar som ska vävas in. Det sociala, Skellefteå är lite långt hemifrån, vilken roll man får i laget och det ekonomiska. Jag har alltid sagt att jag vill prova spel i utlandet innan jag lägger av, men om det är nu eller om tre, fyra, fem år får vi se.

Skogs har gjort två säsonger i Skellefteå, dessförinnan tre i Timrå och sju i Mora varav de fyra sista i elitseiren. Totalt nio säsonger i elitserien alltså, och på dem 90 poäng på 428 matcher i grundserien, SM-slutspelet och kvalserien. Totalt har han åtta A-landskamper på meritlistan varav de tre senaste i Oddset Hockey Games i februari.

Sedan tidigare står det klart att Örebro är ute efter Färjestads Mikael Johansson och Frölundas landslagsman Pierre Johnsson, som besökte Örebro i tisdags. Dessutom åker klubbchefen Pontus Gustafsson i morgon, torsdag, till New York för att titta på Nordamerikanska spelare. Däremot verkar Örebro förlora kampen om Oscar Sundh.

Annons

Annons

Örebro har gjort klart med två nyförvärv inför elitserien, backen Nick Plastino från Bik Karlskoga och forwarden Robin Dahlström från Troja-Ljungby.

NA har förgäves sökt Örebros klubbchef Pontus Gustafsson för en kommentar.

Örebrotruppen just nu


Målvakter

Örebro Hockeys kontraktsläge inför säsongen 2013/14:: Johannes Jönsson, Henrik Lundberg, Tim Sandberg.


Backar: Robin Gartner, Dan Iliakis, Johan Motin, Robin Olsson, Nick Plastino.


Forwards: Jared Aulin, Robin Dahlström, Thomas Enström, Anders Eriksson, Jonas Karlsson, Emil Kåberg, Henrik Löwdahl, Kalle Olsson, Conny Strömberg, Marcus Weinstock, Johan Wiklander.


Utgående kontrakt: David Berg, b, Thomas Mitell, b, Christoffer Norgren, b, Johan Adolfsson, f, Rasmus Fyrpihl, f, Niklas Lihagen, f, Patrick Yetman, f.


Utgående lån:


Förluster: Jens Skåhlberg, b, Lörenskog. Bobo Petersson, b, Stefan Gråhns, f.


Jonas Brännmyr

019-15 50 65
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy