Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nora

Expressbuss mellan Nora och Örebro

Nu är det klart med expressbusslinjen mellan Nora och Örebro. Premiären med expressbussarna är 16 december, med tio turer i vardera riktningen och en tidsbesparing på ungefär fem minuter.

Expressbussarna kommer att gå mellan resecentrum i Nora och fyra olika hållplatser i Örebro. Där emellan stannar bussarna ingenstans. Det går därför mellan fem och tio minuter snabbare på en resa, förklarar Thony Lundberg, områdeschef vid Länstrafiken Örebro.

Expressbussarna på den nya linjen 801 kommer att gå alla vardagar. De turer som går i dag med 302:an kommer att finnas kvar, berättar han.

Annons

– Det blir ännu fler resmöjligheter för resenärerna, säger han.

Annons

Det blir den andra expressbusslinjen som knyter ihop länets orter med Örebro. Hällefors-Örebro startade redan i augusti och nu stod Nora på tur.

– Vi gör en stor satsning där vi binder ihop alla kommunhuvudorter med Örebro, det är en politisk åtgärd för att arbetsmarknaden ska frodas i Örebro län. Det här är de två första förbindelserna.

Däremot kan expressbussarna inte ta rullstolsburna resenärer.

– Tyvärr är expressbussarna inte funktionshinderanpassade. Men vi håller på med en ny upphandling för Nora och Hällefors som träder i kraft senare delen av nästa år, och då kommer vi att ha funktionshinderanpassade expressbussar.

Tidtabellen hittar du här


THOMAS ERIKSSON

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy