Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Nordmark: "Vi borde varit mer kalla"

Daniel Nordmarks debut i ÖSK slutade med tung förlust i Malmö trots tvåmålsledning i paus.– Vi borde varit mer kalla i andra halvlek, säger han.

Bild: TT

Annons

Den 26-årige mittfältaren kastades direkt in i hetluften efter att så sent som på måndagen värvats till ÖSK från Helsingborg.

Daniel Nordmark tog en plats i startelvan på Swedbank stadion när ÖSK testade en ny taktisk uppställning. Beprövade 4–4–2 byttes mot 4–2–3–1. Och fick omedelbar effekt. Två snygga mål framåt av Alhassan Kamara och relativt bra kontroll bakåt.

– Jag tyckte det kändes bra direkt från avspark. Vi spelade med ett härligt lugn och vågade hålla bollen, säger Daniel Nordmark.

Hemmapubliken buade flera gånger ut sitt lag i första halvlek.

– Vi hade faktiskt pratat om det innan matchen att om vi kan hålla boll och inte bara slå ifrån oss så kan publiken börja visa sitt missnöje.

Annons

Men efter paus svängde matchbilden rejält. ÖSK var knappt över på offensiv planhalva och MFF kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Något som delvis var självförvållat, enligt Nordmark.

Annons

– Vi fick för korta anfall. Vi borde varit mer kalla och försökt fortsätta vårda bollen.

Det berodde inte på att Malmö gjorde två byten direkt och satsade mer framåt?

– Nej, jag tycker det var mer vårt ansvar att det blev så. I det läget måste vi ta lite smartare beslut, vända tillbaka med bollen och inte satsa på snabba avgörande passningar framåt.

– Samtidigt är det lätt att falla för den frestelsen eftersom ytorna fanns där på deras planhalva. Man blir lätt lockad att sätta spiken i kistan med ett tredje mål.

Daniel Nordmark byttes ut efter en dryg timmes spel.

– Jag fick krampkänning i vaderna och sånt är svårt att få bort under pågående match. Jag har ju inte spelat så regelbundet, därför blir det lätt så. Men fram till dess kändes det bra. Det var härligt att spela allsvensk fotboll igen.

Han hade rollen som defensivt ansvarig på mitten bredvid Robert Åhman Persson. Ett nytt system för ÖSK, men inte för Daniel Nordmark.

– Vi spelade mycket så i Elsfborg. Jag är väldigt bekant med spelsystemet, säger han.


Vill du att ÖSK fortsätter så?

– Det är inget jag vill prata med en journalist om (skratt). Det är Axéns uppgift att bestämma.

När NA pratar med Daniel Nordmark är laget fortfarande kvar i Malmö. Efter en natts sömn ska spelarna också köra ett lättare fyspass på hotellets gym innan hemresan påbörjas efter lunch. Redan på söndag väntar nästa match hemma mot AIK.

Annons

Annons

– När man åker på en sån här tung förlust är det skönt att få en ny match så tätt inpå. Vi är alla väldigt sugna på att revanschera oss, säger Daniel Nordmark.

Bild: Veronika Ljung-nielsen


Anders Uddling

019-15 52 04
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy