Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Val 2014

FP lyckades ta ett mandat

Målet för Folkpartiet var att komma tillbaka in i fullmäktige efter åtta år i KFL-samarbetet med minst ett eget FP-mandat. FP ser ut att ha lyckats med detta.

- Ett eget FP-mandat behövde vi för att skapa en bas för oss att bygga verksamheten vidare på, säger Henk Bijloo (FP)

Bild: Anders Almgren

Annons

- Det känns bra men samtidigt vågar jag inte riktigt hoppas på detta resultat ännu. Det är ett preliminärt valresultat och på onsdag får vi veta mer exakt hur mandaten fördelas i kommunfullmäktige, säger Henk Bijloo (FP).

I två mandatperioder har Folkpartiet och Ljusnarsbergs obundna kommunparti, LOK, samarbetat under namnet Kraftsamling för Ljusnarsberg, KFL. I valet 2006 erövrade KFL 5 mandat av sammanlagt 31. I valet 2010 fick KFL 2 mandat av 31.

Annons

Annons

I valet 2014 gick FP till val själva. KFL-samarbetet hade avslutats. LOK ställde inte upp till valet alls på egen hand nu.

Och nu tog nu FP, enligt det preliminära valresultatet, 1 mandat av de sammanlagt 25 mandat som ska fördelas.

- Helst hade vi sett att vi fick 2 mandat, men ett mandat är bra och mycket viktigt för oss. Vi behöver en plats i fullmäktige för att kunna delta i politiken, ge förslag och lägga motioner.

- Och med ett mandat har vi nu även en bas att bygga vidare och växa med vår verksamhet i Ljusnarsberg.

- Samarbetet i KFL blev för otydligt för väljarna, inte fullt ut liberalt som folkpartiet och inte helt lokalt heller som LOK, säger Bijloo.

FP:s valsedel i Ljusnarsberg 2014

1) Henk Bijloo.

2) Ralf Nielsen.

3) Åsa Rosenberg.

4) John Pesonen.

5) Gideon Bijloo.

6) Björn Johansson.


Anders Almgren

019-15 54 84
anders.almgren@na.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy