Annons

Annons

Annons

Val 2014

"Inte aktuellt att byta kommunnamn"

- Det blir knappast aktuellt att byta namn på kommunen, säger Ewa-Leena Johansson (S) efter resultatet av folkomröstningen om vad Ljusnarsbergs kommun ska heta.

- Det är inte aktuellt med ett namnbyte på kommunen efter den här folkomröstningen, säger Ewa-Leena Johansson (S).

Bild: Anders Almgren

Annons

Det blev som sagt en majoritet av väljarna i LJusnarsberg som sade nej till förslaget att byta namn på Ljusnarsbergs kommun till Kopparbergs kommun. Igen. En folkomröstning i frågan hölls nämligen för drygt ett decennium sedan. Då ville inte kommunborna byta namn på sin kommun. Och det vill de inte nu heller.

- Nu har vi ju lyft upp frågan vid två olika tillfällen med 12 års mellanrum. Med samma resultat. Och med ett tydligt resultat som visar vad majoriteten i kommunen vill att vår kommun ska heta, säger Johansson.

Annons

Annons

På torsdag är frågan om folkomröstningen med på dagordningen på kommunfullmäktige. Johansson själv har tidigare lyft fram fördelen hon anser finns med att byta namn på kommunen till Kopparbergs kommun, att ett namnbyte förenklar och förtydligar kopplingen mellan Kopparbergs tätort och hela kommunen om tätorten och kommunnamnet heter det samma.


Anders Almgren

019-15 54 84
anders.almgren@na.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan