Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Val 2014

Miljöpartiet i webb-tv: S sprider lögner

Ett flygblad som Socialdemokraterna delade ut strax innan valet har retat upp Miljöpartiet. Kommunalrådet Fredrik Persson blev så arg att han gick ut med ett meddelande på videobloggen Bambuser.

Där anklagar han Socialdemokraterna för att gå ut med lögner.


Ditt meddelande är inte direkt ett sätt att sträcka ut handen för ett framtida samarbete?

– Nej, men det var för att vi hade fått en hand i ansiktet av dem, säger Fredrik Persson.

I flygbladet står bland att MP tackade nej till samarbete med Socialdemokraterna vid förra valet.

– Vilket inte är sant. Det är en ren lögn. De tackade nej till samarbete. Hela vårt parti i länet är jätteförbannade på det där. Det är ett jättegrovt övertramp, säger Fredrik Persson.

Fredrik Persson säger i bambusermeddelandet ”Vi sa att vi är beredda att ingå ett samarbete med er om ni vill dela makten. Det svar vi fick var att vi redan har bestämt oss för moderaterna i första hand och i andra hand fråga kristdemokraterna och Centerpartiet.” Han fortsätter ”Att säga att en röst på Miljöpartiet är en röst på ett sämre klimatarbete och gå ut att offentlig ljuga att Miljöpartiet har sagt nej till samarbete är felaktig. Det flygblad som distribuerades är sannerligen inte underlättande för ett samarbete.”

Annons

Annons

– Vi talat med Socialdemokraterna och markerat. Samtidigt har vi ett valresultat och då får alla sätta sig ned och prata, säger Fredrik Persson.

– Flygbladet skapar inte förtroende. Men vi ska sätt oss ned och prata med alla partier, och då får man se om det finns en konstellation som är möjlig. Vi stänger inte dörren åt något håll just nu, säger Fredrik Persson.

En majoritet med rödgröna i Örebro, kan du tänka dig det? Lena Baastad (S) menar att de inte har talat om Miljöpartiets klimatpolitik i flygbladet.

– Jag hade inte sett det innan, men samtidigt när jag såg det kan jag konstatera att flygbladet handlar mer om konsumentupplysning. Det handlade inte om deras klimatpolitik utan om att de har haft samarbete med Moderaterna och Folkpartiet under de senaste åtta åren i Örebro, säger hon.


Fick Miljöpartiet en fråga om samarbete efter förra valet?

– Vi hade samtal och för mig var det väldigt tydligt att Miljöpartiet inte ville hitta ett samarbete med oss. De har en annan uppfattning. Deras känsla är sann likväl som vår känsla är sann. Då har vi väl två olika uppfattningar. Det behöver inte per automatik betyda att någon har fel utan att båda har rätt utifrån förutsättningarna. Vi stod väl väldigt långt från varandra då, säger Lena Baastad.

Annons


Var det ett misstag att gå ut med flygbladet precis innan valet?

– Det var valledningen som gjorde den bedömningen. Jag kan förstå att de känner sig irriterade. Men vi träffade företrädare för Miljöpartiet i lördags och jag tycker att vi redde ut de här frågorna då, säger Lena Baastad.


Göran Wärnelid

019-15 53 50
goran.warnelid@na.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy