Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Val 2014

Daniel Andersson (S) elva kryss från toppen

Daniel Andersson från Frövi hade hoppats på att ta plats i toppen av Socialdemokraterna i Lindesberg. Han lyckades nästan, bara elva kryss till hade kunnat ge honom en topplats i S-partiet.

Uppstickare. Daniel Andersson, som bor i Frövi och driver Tränografen, hade gärna haft elva kryss till i kommunvalet.

Annons

 Bland alla partiers kandidater i Lindesbergs kommun var det socialdemokraten Anders Ceder som fick flest kryss, 349 stycken. Sedan kom Daniel Andersson som fick 286 kryss.

Men det räckte inte. Regeln är att minst fem procent av väljarna ska ha kryssat honom. För detta hade det behövts ett kryss av elva personer till. Därmed stannar Daniel Anderson på sjätteplats på listan.

Annons

Nu är det troligt att Ceder kommer att lämna kommunalrådsplatsen för att ta plats i Region Örebro län efter nyår.

Annons


Om du fått elva kryss till, hade du då varit beredd att gå in som kommunalråd om du fått den frågan av partiet?

– Ja, jag hade klivit upp och tagit det ansvaret. Jag har helhjärtat gått in för det. Jag är på tåget!


Vad är det du vill med ditt engagemang?

– Jag vill jobba för en bättre dialog med invånarna. Vi måste ha mer kommunikation. Vi gör så mycket men får inte ut informationen. Ofta får vi ut ris men inte ros. Jag vill se till att vi syns bättre.


Om du får möjligheten att sitta i en nämnd, vilken vill du det ska vara?

– Jag vill jobba med bostadsbyggande och infrastruktur, i de frågorna tror jag att jag kan göra nytta. Där får man med hela kommunens angelägenheter.


Hur känns det att du inte fick de sista elva kryssen?

– Jag är inte besviken, det känns skönt att jag har ett så stort stöd. Det här visar att väljarna vill ha en förändring, man vill ha in fler yngre personer i politiken. Vi kan inte bara ha 55-plussare, samhällsbilden ser inte ut så. Nu är det bara att satsa vidare.


Kerstin Schönström

0581-844 03
Kerstin.Schonstrom@na.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy