Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Val 2014

Ewa-Leena Johansson (S) fick flest personröster

Inga förändringar sker efter valnattens preliminära valresultat när nu länsstyrelsen sluträknat rösterna i Ljusnarsbergs kommunval. Flest personröster av väljarna fick Ewa-Leena Johansson (S).

Fick flest personröster. Ewa-Leena Johansson (S). 146 personröster.

Bild: Anders Almgren

Annons

Nu har länsstyrelsen räknat klart rösterna till valet till Ljusnarsbergs kommunfullmäktige. Inga förändringar i mandatfördelningen till partierna sker som sagt jämfört med det preliminära valresultatet som meddelades på valnatten.

Några förändringar sker dock i vissa partilistor efter att väljarnas möjlighet att kryssa en favoritkandidat har räknats.

Annons

Följande politiker har personröstats in i kommunfullmäktige:

Annons

Socialdemokraterna: Ewa-Leena Johansson 146 personröster. Johansson behåller plats 1 på S-listan.

Miljöpartiet: Ronnie Edvardsson 62 personröster. Edvardsson behåller plats 1 på listan.

Sverigedemokraterna: Ronnie Wegerstedt 89 personröster, från plats 2 till plats 1 på listan. Patrik Höök 70 personröster, från plats 1 till plats 2. Kenneth Axelsson 61 personröster, från plats 5 till plats 3 på listan.

För att personröstas in i kommunfullmäktige gäller följande: att kandidaten får minst 5 procent i personröster av sitt partis sammanlagda röster i valkretsen och att kandidaten får minst 50 personröster.

Resultatet betyder nu att Socialdemokraterna behåller en majoritet tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet i Ljusnarsbergs kommunfullmäktige.

Så här fördelas mandaten

Moderaterna: 3.

Centerpartiet: 2.

Folkpartiet: 1.

Socialdemokraterna: 9.

Vänsterpartiet: 2.

Miljöpartiet: 2.

Sverigedemokraterna: 6.


Sammanlagt antal mandat att fördela: 25.


Anders Almgren

019-15 54 84
anders.almgren@na.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy