Annons

Annons

Annons

Annons

Svängig punk bjöd på hits

När det vankas releasefest med Millencolin så vill ju alla så klart vara med. Deras svängiga punkrock är ju musik som är lätt att älska oavsett om du är ett inbitet fan av genren eller inte och det förklarar nog varför de får fira sin nya skiva inför ett smockfullt Ritz. Att plattan True Brew sedan är, i sällskap av Pennybridge Pioneers, bandets allra bästa släpp till dato gör inte heller förutsättningarna för en superb spelning sämre.

Bild: Jonas Classon

Annons

Millencolin visar tydligt att kvällen går i hitlåtarnas tecken och skjuter hårt med favoriter som E20 Norr, Duck Pond och Man or Mouse utan en tillstymmelse till att få slut på ammunition. Och trots att ljudet känns aning grötigt och att Nikola Sarcevics sång inte riktigt når sin formtopp under kvällen så lapar publiken i sig av allt som bjuds ur hitkavalkaden med ett leende på läpparna. Jag tycker mig känna igen mångfalden av låtarna från förra årets spelning på Metallsvenskan, fast självfallet med små modifikationer då vi ju faktiskt är här för att få höra purfärska låtar från det nya albumet.

Annons

Annons

Och nya alster som Sense Sensibility och Chameleon glider in oförskämt smidigt i setlisten och kvällens allra största klagomål från min sida är att på tok för mycket från nya skiva lämnats ute i kylan. Jag hade personligen mycket hellre sett att bandet kört en total genomgång av True Brew live med några klassiker inslängda i mixen istället för tvärtom. Nya plattan är såpass stark och fylld med slagkraftiga låtar att den skulle klara av det utan problem men nu får vi tyvärr nöja oss med att nyheterna är en aning undangömda bland alla gamla guldkorn. Det verkar lite som man valt att ta det säkra före det osäkra och det känns ju alltid tråkigt. I synnerhet när skivan vars release vi firar är så fruktansvärt fenomenal.

Men trots att bandet inte vågade gå hela vägen ut med det nya ikväll så var det verkligen inte en dålig spelning som serverades, långt därifrån faktiskt. Att få avnjuta en konsert som ”bara” är bra med Millencolin är hästlängder bättre än mycket annat som finns att tillgå i vårt avlånga land. Och det säger väl en hel del hoppas jag?

Annons

Annons

Till toppen av sidan