Annons

Annons

Annons

Annons

Campus 48h: Familjen jammar lite väl mycket

Det är en förskräckligt kylig Valborgsmässoafton som välkomnar Johan Tommy Karlsson när han äntrar scenen på universitetsfesten Campus 48h. Under sitt mer kända artistnamn Familjen ska han försöka att elda upp publikens frusna kroppar med en kur bestående av värmande electropop framförd på smakfullt skånemål. Delvis så lyckas han men ett par saker sätter tyvärr käppar i hjulet så att danskalaset inte kan blomma ut på allvar.

Text: 

Bland annat så är livescenen tråkigt nog placerad precis bredvid danstältet som det dånar minst sagt tunga beats från under hela konserten. Så chansen att verkligen ”komma in” i spelningen är väldigt liten då varje paus mellan Familjens låtar fylls med ett dunkande som exploderar bara är en tältduk bort. Sedan känns kvällens låtlista aningen ojämn när refrängstarka och hurtiga låtar som fenomenala The Ark-covern Göra Slut Med Gud (bättre än originalet i min ringa mening) får slåss om rampljuset med mer klubbmässiga alster som Första Sista där Karlsson med manskap, en trummis och en DJ, ofta väljer att jamma ut lite väl mycket på sluttampen. Detta gör att spelningen tenderar att tappa en stor del momentum och fokus. Spara sådant spex till en framtida fenomenal klubbspelning här i staden istället säger jag.

Annons

Annons

Men trots mitt gnäll så kommer det självklart en hel del gott från den lilla scenen med. Johan Karlsson är exempelvis en otrolig scenpersonlighet med oerhört färggrann stämma, ljudet är förvånansvärt fylligt och en stor del av publiken dansar för fulla muggar mest hela tiden. Och när partykolossen Det Snurrar I Min Skalle rullar ut i högtalaren, varpå varenda kotte på plats tar i från tårna och sjunger med, är det svårt att inte röra på höfterna, le ett fånigt leende och höja en stark tvåa till en svag trea.

Hade Familjen lyckats hålla den formtoppen, och undvika alla tidigare nämnda problem, genom hela spelningen hade jag nog varit kvar på konsertområdet fortfarande och dansat likt en vettvilling. Det garanterar jag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan