Annons

Annons

Annons

Annons

Hoffmaestro får oss att glömma bekymren

Ovanför oss är det grått och olycksbådande. Regnet bara öser ned och som om det inte vore nog så är det dessutom en fasligt bitande kyla i luften. Det spelar dock ingen som helst roll. Låt himlen öppna sig bäst den vill då Hoffmaestro ändå får oss att glömma livets bekymmer för en stund. Ett bättre avslut på en festival är svårt att finna.

Annons

För oavsett om storbandet Hoffmaestro ger oss bländande dubstep-, folkrock-, reggae-, punk- eller jazztoner så har de alltid energin som utgångspunkt. Inget känns lämnat åt slumpen i det avseendet utan det kan handla om allt från galenskapen som bor i Desperado, allsångseuforin i Highway Man eller den lugnande So You Do (Slimi Jimi Bubby Boy); under allt döljer sig ett hundraprocentigt engagemang som går likt en röd tråd genom hela spelningen, och troligen genom karriären likaså. Det är en sann ynnest att se och jag finner mig själv dansa loss med min rangliga kropp mer än en gång under giget. Något jag absolut inte är ensam om att göra.

Annons

Annons

För publiken slukar allt med hull och hår. När sångaren Jens Malmlöf ber alla att springa både till höger och vänster under förträffliga The Storm så finns det ingen som motsätter sig kommandot. Det gör de så klart med ett leende på läpparna.

Och även fast bandet tenderar att hålla sig kvar i vissa låtar lite alltför länge samt att ljudet emellanåt känns lite väl tunt så går det inte annat än att älska Hoffmaestro ikväll. Deras totala dedikation till livescenen och musikens kraft är svår att matcha. Så får du chansen att se detta musikaliska kollektiv på en scen någonstans i sommar så tar du den direkt utan omsvep. Du kan tacka mig efteråt.

Annons

Annons

Till toppen av sidan