Annons

Annons

Annons

Annons

Recension: Motörhead

Det är ett minst sagt öronbedövande jubel som dundrar ut över festivalområdet när mannen i den beryktade mustaschen och cowboyhatten dyker upp på scenen. Mannen, som har gått från att ”bara” vara en rockstjärna till att bli en av tidernas allra största ikonerna inom hårdrocksscenen, är runt sjuttio bast och går under namnet Lemmy Kilmister. Eller för många mer känd som ”Gud”. Lemmy/Gud, i maskopi med svenska trummisen Mikkey Dee och gitarristen Phil Campbell, är tillbaka med sitt älskade Motörhead i Örebro och det blir med ens rätt klart vilken spelning mångfalden av gästerna på Metallsvenskan sett fram emot allra mest. Och även fast den känns lite ojämn så är det ändå de bra stunderna som väger tyngst när allt har tystnat.

Annons

Annons

Bland annat så känns Lemmy själv en smula trött. Att han bland annat mumlar sig igenom texten till låtar som Damage Case och levererar en rätt så energilös version av paradlåten Ace of Spades känns så klart tråkigt. Under tiden så bjuder Campbell och Dee, båda oerhört vassa musiker, på onödigt långa och tröttsamma gitarr- och trumsolon, högst troligen för att dryga ut tiden så gubbarna ska kunna få sig lite andrum mellan låtarna. Det hela känns lite avslaget trots det enorma publikstödet.

Men: när det är bra så är det verkligen bra. Låtar som Over The Top, Going To Brazil, Just 'Cos You Got The Power och Rock It träffar precis rätt och tänder till hela bandet något så gruvligt. Scenen fylls genast med liv och att ålder egentligen bara är en siffra blir med ens solklart. När avslutande ångvälten Overkill dundrar igång, och himlen samtidigt bjuder på ett lika storslaget spöregn, så glöms alla de där minuspartierna jag tidigare nämnt bort och kvar finns endast en rå rockenergi som få kan mäta sig med. Det är i sådana här stunder det är lätt att förstå hur ett band som Motörhead kan ha så många och trogna fans genom alla olika åldersgrupper.

För att runda av så passar det alldeles utmärkt att låna bandets egna beskrivning av sig själva för att summera kvällen i stort: Dem är Motörhead och de lirar rock 'n' roll.

Annons

Annons

Till toppen av sidan