Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Klart för 300 nya hyresrätter i Örebro

Huvuddelen av hyrorna under ett femsiffrigt tal. Det är målet när Concent snart startar bygget av 300 hyresrätter i Sörbyängen.

Klart 2017. Örebro kommun har gett startbesked för Purjolöken i Sörbyängen, kvarteret som ligger närmast City.

Annons

Januari 2017 ska 300 hyresrätter på 1–3 rum och kök vara klara i kvarteren Purjolöken, Kumminen och Kungsmyntan. Nischen är yteffektiva lägenheter, där en tvåa kan vara på 43–55 kvadrat och en trea på 57–70 kvadrat.

– Nyproduktion är dyrt, så vi försöker alltid maxa ytan för att hålla nere boendekostnaderna. Det är samma funktioner, som separata sovrum, ordentligt kök och förvaringsutrymmen, men på en mindre yta, säger Sara Johansson, fastighetsutvecklingschef på Concent AB.

Annons

Annons

Hyrorna är inte förhandlade med Hyresgästföreningen än, men hon tror att de kommer att ligga på knappt 5 000 kronor i månaden och uppåt. Billigast blir förstås ettorna.

– Mest eftertraktade brukar tvåorna vara, som är små men som har allt som behövs, säger Sara Johansson.

Concent är ny aktör i Örebro. Förutom hyresrätterna som byggs av Byggbolaget i Värmland AB, är arbetet i gång med bostadsrätter i Ekeby-Almby med Borohus som entreprenör.

Men alla lägenheterna i Sörbyängen får inte låg hyra.

– I projektet Kumminen planeras också en del lägenheter med väldigt högt i tak. De är helt unika, och där vet vi inte var hyran kommer att hamna.


Carina Tenor

019-15 52 31
carina.tenor@na.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan