Annons

Annons

Annons

Annons

Askersund

Glödhet marken i Lerbäck

Hetaste marken i mannaminne- och ett tvättäkta kändisbröllop till på köpet. Där har ni Lerbäcksmarken 2015.

Huk sig! Det fick de besökare göra som ville ta sig en närmare titt på smedjan, som funnit vid Lerbäcks hembygdsgård sedan 1930 och nu genomgått en omfattande renovering.

Annons

Att tv-bonden Nils-Olof Olsson skulle spela med sitt band Plöj-Ingaz var känt av alla. Men vad mer därtill kom som en överraskning för alla utom den innersta kretsen av arrangörer- från scenen mitt på dagen friade Nils-Olof till sin Carina Tropp, med efterföljande åktur i lövad traktorvagn och vigsel i kyrkan med vigselförättare Hans-Eric Hägg.

Det lär ha varit de idylliska omgivningarna som lockat fram giftasplanerna- samma omgivning som lockar tusentals besökare varje år. Årets besökare fick inte vara rädda för att bli rejält svettiga i det heta vädret under vandringen mellan alla stånd.

- Vi har bidragit med minst fem grader extra ute! skrattar Gunnar Wallstedt. Han är i full färd med att smida spik inne i den nyöppnade smedjan, som efter omfattande renovering under lördagen blev flitigt besökt och berömd.

Annons

Annons

Många köpte glass och dricka och sökte skugga kring husväggarna. Utom knallarna själva då som stod där de stod men ändå verkade klara sig relativt bra.

- Ull är ju både värmande och svalkande på samma gång och redan i inledningen av dagen sålde jag faktiskt flera ullmössor, säger Gudrun Haglund-Eriksson från Närkesberg.

Beredd. Efter att ha sålt flera mössor såg Gudrun Haglund-Eriksson det som säkrast att öka på lagret som fanns till försäljning.

Svalka. Syskonen Elvira, Alfred och Ivar Lönnberg sökte sig till skuggan med sina glassar.

Ica-handlaren från Åsbro. Jacki Johansson sålde ost parallellt med att ta upp jordgubbsbeställning.

Vi har bidragit med minst fem grader extra ute! Gunnar Wallstedt, smed.

Redan tidigt var det full kommers vid lunchserveringen.

Kajsa-Stina Wilhelmsson var en av försäljarna på Barnens marknad, bland annat sålde hon egna favoriten Rönne vatten med smak av hallon och lime.

Annons

Annons

Göran Thuvander med den stora nyckel som han smidit till smedjan. - Den måste vara stor för att orka få upp låset från 1700-talet.

Vad händer egentligen här i dag? Det undrar en nyfiken ko.

Honungsälskarens skylt.


Åsa Eriksson

019-15 54 42
Asa.Eriksson@na.se


Åsa Eriksson

asa.eriksson@na.se

Till toppen av sidan