Annons

Annons

Annons

Annons

Stefan Sundström

Bild: TT

Annons

Det är något visst med att sitta i en åldrad teaterlada mitt ute mörkaste skogen en sommarkväll och lyssna på historier om vardagsmelankoli, älskvärt trasiga människor och livets nyckfulla drag.

För berättelserna som Stefan Sundström och hans gitarr delar med sig av ikväll, fyllda med lika delar sotsvart svärta som älskvärd humor, blommar ut lite extra denna afton just på grund av den härliga inramning som den gamla folkparken i Nora erbjuder.

Annons

Annons

Stefan Sundström är ju inte heller någon duvunge i branschen (första kassetten Renjägarens Visor släpptes redan 1989) så att han vet ett och annat om hur den där kända konsert-slipstenen ska dras är inte någon överdriven lögn precis. Bland annat så frågar han oss i publiken under stora delar av konserten ”vad fan han ska köra nu då”, varpå vi hojtar högt vad vi vill höra och han levererar exakt vad vi häver ur oss utan omsvep.

Känslan av att få vara såpass delaktig i en konsert samtidigt som det är en sådan rent ut sagt otrolig fanservice gör att jag blir alldeles varm i bröstpartiet och ler något sjukligt brett under stora delar av spelningen. För att få höra det där oförfalskade glädjetjutet från publiken när Sundström rullar ut önskade låtar som Fri Sprit och Taxi Hem är rätt svårslaget när det kommer till konsertsammanhang. Att han sedan strösslar över med bitar som tragiskt vackra Amors Pilar och underbara dödshymnen Alla Ska I Jorden gör ju inte helheten sämre.

Det ska dock nämnas att över en timmes konsert med den här typen av musik är lite för mycket av det goda i min mening och oerhört starka låtar som Snickerboa och Näktergal tenderar därför att försvinna i mängden istället för att stå ut som självklara favoriter i setet. Men med tanke på hur bra allt det andra är i sammanhanget så är det ingen vidare svår sak att förlåta.

Annons

Så får du chansen att se Stefan Sundström i sommar, eller när som egentligen, så tycker jag absolut du ska ta den då du inte lär bli besviken. Och lyckas du pricka in ännu en spelning i en gammal teaterlada i skogen så kan du le lite extra.

Annons

Annons

Till toppen av sidan