Annons

Annons

Annons

Annons

Lekeberg

Rock ’n’ roll med The Cadillac band

Elvis Presleys supergitarrist James Burton kommer till Edsbergs bygdegård lördag den 5 december med The Cadillac band, TCB.

James Burton (till höger) uppträdde tillsammans med Elvis Presley 1969-1977. De gjorde över 1000 konserter tillsammans. Bilden på Elvis (till vänster) är tagen 1972 under ett uppträdande. 2007 togs bilden på James Burton.

Bild: Ap Och Mark Humphrey

Annons

De turnerar i Sverige, Norge och USA. Nästa sommar åker de till USA för en femveckors turné. Men det är fjärde eller femte gången som TCB, kommer till bygdegården i Edsberg och har den här gången med sig en välkänd gitarrist. 2001 blev han invald i Rock and Roll Hall of Fame.

– James Burton bor i Lousiana, USA, och han har en känsla för detta med 50, 60- och 70-tals rock ’n’ roll, säger trummisen och turnéledaren Ulf Nilsson.

Annons

Annons

Han berättar att bandet spelade på Burtons 75-årskalas i USA förra året och att många kända artister var där för att gratulera och uppträda.

Förutom TCB är flera andra artister med under lördagskvällen: Janne Lucas Persson, Raymond Björling, Terry Wayne och Little Gerhard.

– Han har nyligen opererats men han är en fighter och har sagt att han ska vara med.

Från Helsingborgstrakten kommer även 15-åriga Rebecka Karlsson och ska sjunga med bandet.

Artisterna bjuder på musik av Elvis, Carl Perkins, Johnny Cash med flera.

– Sedan gör ju de gamla idolerna sina egna hits, ”Buona Sera”, ”Siste Mohikanen” och ”Växeln hallå hallå”. Men vi spelar också lite jullåtar. Både amerikanska och traditionella svenska jullåtar. Det ska bli kul, säger Ulf Nilsson.

Rock ’n’ roll. The Cadillac band framför sin turnébuss.

Bild: Privat

James Burton

Född 21 augusti 1939 i Dubberly, Louisiana.

Är en amerikansk gitarrist och medlem i Rock and Roll Hall of Fame (2001).

Sedan 1950-talet har Burton medverkat på inspelningar och uppträtt med artister som Ricky Nelson, Elvis Presley, Johnny Cash, Merle Haggard, Glen Campbell och John Denver.

Annons

Fick uppdraget av Elvis Presley att sätta ihop TCB band.

Källa: Wikipedia


Peter Eriksson

019-15 54 27
Peter.Eriksson@na.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan