Annons

Annons

Annons

Annons

Stig, 69, vann Safarirallyt

69 år ung tog Stig Blomqvist sin första seger i Safarirallyt.

Stig Blomqvist.

Bild: Mcklein Image Database

Annons

Att ålder inte behöver ha någon betydelse har Stig Blomqvist bevisat.

För 31 år sedan, 1984, blev örebroaren världsmästare i rally.

På fredagen vann Stig - för första gången i karriären - Safarirallyt.  Detta i sin tolfte start. Han har kört det riktiga rallyt sju gånger och det här var femte starten i den klassiska varianten.

Inte ens en kollision med en ko i onsdags och en krock med en motorcykel i torsdags kunde stoppa "Mäster". När det klassiska Safarirallyt avslutades på fredagen, efter åtta tävlingsdagar, korsade Blomqvist mållinjen som segrare på den sista sträckan.

Annons

Annons

Det blev dubbelt Örebro i topp då Richard Göransson tog andraplatsen. Båda tävlade dessutom för samma svenska team.  

Detta trots att Göransson hade stora problem sista tävlingsdagen, och fick se sig besegrad med åtta minuter.

- Vi hade en händelserik sista dag. På väg till den första sträckan gick trippmätaren sönder. Sedan gick dörren inte att stänga, såjag var  tvungen att köra den första delen med den öppen. Vi hade en långsam punktering också. På den andra sträckan  fastnade vi i ett lerhål, och på tredje sträckan gick växellådan sönder så vi kunde bara köra på fyrans växel. Så det var många utmaningar. Vi är mycket nöjda med resultatet i min andra start i den här tävlingen, säger Göransson till tävlingens hemsida.

Örebroaren Joakim Roman hade ingen rolig sista dag. Han fick problem med bilen, och rasade från en sjätte till en 25:e-plats i totalen.

– Riktigt tråkigt. Bilen gick sönder på en sträcka, och det tappade jag massvis med platser på. Just nu känns det bara tungt, säger han.


Henrik Brändh

019-15 51 99
henrik.brandh@na.se


David Flatbacke-Karlsson

019-15 50 60
david.flatbacke@na.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan