Annons

Annons

Annons

Lindesberg

De fick pris för sin kamp för biblioteket

Än är inte frågan om biblioteket i Ramsberg avgjord. För Ramsbergs biblioteks vänner pågår kampen för fullt. På söndagen utsågs aktionsgruppen till Årets Ramsbergare 2015.

Årets ramsbergare. Ingalill Eriksson, Jennifer Jennessen och Britt-Marie Olsson med statyn som ingår i hederspriset. Ramsbergs biblioteks vänner är en grupp som engagerar många människor både i byn och på andra orter.

Bild: Anders Almgren

Annons

Sedan 2010 delar hembygdsföreningen i byn ut det årliga priset. I år går priset till Jennifer Jennessen, Ingalill Eriksson och Britt-Marie Olsson med Ramsbergs biblioteks vänner.

– Just nu inväntar vi förvaltningsrättens syn på vår sak. Vi har överklagat kommunens beslut att stänga biblioteket i Ramsberg och att de ersatt detta med en bokbuss, berättar Britt-Marie.

Annons

När det stod klart att kommunen tänkte slå igen biblioteksfilialen i Ramsberg gömde byborna alla böckerna på ett hemligt ställe.

Annons


Var finns böckerna nu?

– I säkert förvar. På hemlig plats, säger Ingalill.

Även om beskedet från kommunen är att bokbuss ska gälla i byn framöver vill aktionsgruppen Ramsbergs biblioteks vänner inte acceptera detta.

– Vi tycker inte att allt i denna kommun måste till centralorten. Vi vill ha ett kommunalt drivet bibliotek i Ramsberg, säger Jennifer.


Anders Almgren

019-15 54 84
anders.almgren@na.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan