Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Lindesberg

De fick pris för sin kamp för biblioteket

Än är inte frågan om biblioteket i Ramsberg avgjord. För Ramsbergs biblioteks vänner pågår kampen för fullt. På söndagen utsågs aktionsgruppen till Årets Ramsbergare 2015.

Årets ramsbergare. Ingalill Eriksson, Jennifer Jennessen och Britt-Marie Olsson med statyn som ingår i hederspriset. Ramsbergs biblioteks vänner är en grupp som engagerar många människor både i byn och på andra orter.

Bild: Anders Almgren

Annons

Sedan 2010 delar hembygdsföreningen i byn ut det årliga priset. I år går priset till Jennifer Jennessen, Ingalill Eriksson och Britt-Marie Olsson med Ramsbergs biblioteks vänner.

– Just nu inväntar vi förvaltningsrättens syn på vår sak. Vi har överklagat kommunens beslut att stänga biblioteket i Ramsberg och att de ersatt detta med en bokbuss, berättar Britt-Marie.

Annons

När det stod klart att kommunen tänkte slå igen biblioteksfilialen i Ramsberg gömde byborna alla böckerna på ett hemligt ställe.

Annons


Var finns böckerna nu?

– I säkert förvar. På hemlig plats, säger Ingalill.

Även om beskedet från kommunen är att bokbuss ska gälla i byn framöver vill aktionsgruppen Ramsbergs biblioteks vänner inte acceptera detta.

– Vi tycker inte att allt i denna kommun måste till centralorten. Vi vill ha ett kommunalt drivet bibliotek i Ramsberg, säger Jennifer.


Anders Almgren

019-15 54 84
anders.almgren@na.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy