Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kumla

Tog SM-silver – var nära slå OS-skrinnaren

Före David Andersson i 600 meter – Adam Axelsson tog ett silver med mersmak över 1 000 meter i skridsko-SM i Göteborg.

Bild: Jonas Schon

Annons

När sprint-SM i skridsko inleddes i Göteborg på lördagen var det nära att publiken på Ruddalen fick se en praktskräll direkt.

Kumlatalangen Adam Axelsson, 19, ledde över David Andersson, som körde OS i Sotji och var EM-tvåa på 500 meter förra säsongen, efter 600 meter i SM-loppet över 1 000 meter.

– Han såg lite trött ut i början, men hade krafter kvar på slutet och la i en extra växel. Men jag är nöjd med att jag var före så långt, det hade jag aldrig trott inför loppet, säger Axelsson.

Annons

Annons

I mål skiljde 0,59 sekunder till Anderssons fördel, och Vänersnässonen som liksom Axelsson tävlar för Örebroklubben SK Winner tog därmed säsongens tredje SM-guld av fem möjliga (gulden på 5 000 och 10 000 meter på allround-SM vann Trollhättans Nils van der Poel).

Men Axelsson tog silvret med nästan tre sekunders marginal bak till trean, David Karlingsjö, Trollhättan.

Över 500 meter, som läggs ihop med söndagens 500-meterslopp innan SM-medaljerna delas ut, var Andersson 0,24 sekunder före Axelsson.

– Jag hade första ytter och försökte jaga ikapp honom på växlingssidan. Men han höll undan och i mål skiljde sådär fyra meter.

I sammandraget, där lördagens lopp läggs till söndagens på samma distanser, leder Andersson med 0,535 poäng i halvtid.

– Jag ska försöka ge honom en match, framför allt på 500 meter där det bara skiljer 0,24 sekunder. Jag tyckte han såg sliten ut i dag, så inget är omöjligt, säger Axelsson.

– Det här var bland de bättre tävlingarna jag gjort den här säsongen, både tekniskt och fysiskt, allts satt bra.


Jonas Brännmyr

019-15 50 65
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy