Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Köpenhamnslinjen - än inget riktigt lyft

Flyglinjen till Köpenhamn har fått en något sämre start än tänkt. I genomsnitt har man haft 18 passagerare per flygning mot planerade 22.

första flygningen. Första flyget på sträckan till Köpenhamns återvänder till Örebro. Arkivfoto: Lennart Lundkvist

Annons

Från starten i fjol har det flugit över 3 200 passagerare på linjen Örebro-Köpenhamn. Det är 18 stycken per flygning, vilket är fyra sämre än planerat.

– Vi ligger lite i underkant. Vi hade lite otur när vi startade med bokningssystemet som var besvärligt och den här konkursen några dagar efter. Det gjorde att vi inte kom i gång så starkt som vi hade behövt, säger Irén Lejegren (S), styrelseordförande för Örebro flygplats.

Annons

Annons

Hon är inte oroad över resultatet.

– Det är ingen större skillnad mot den plan som vi har. Men nu måste vi öka, självklart. Det här är vi inte nöjda med långsiktigt. Det är en treårsplan. Det är efter det som vi kan se hur det går, säger Irén Lejegren.

Enligt uppgift söker ni 3,5 miljoner kronor från ägarna för att täcka förluster.

– Jag kan inte säga riktigt hur mycket ännu, jag har inte bokslutet än. Men det var förutsättningarna från ägarna när vi startade i höstas, att vi har tre år på oss, säger Irén Lejegren.


Hur mycket påverkar att ni inte nått 22 passagerare i snitt?

– Det ska inte påverka mycket. Det kan vara 100 000 upp eller ned. Det är marginellt, säger Irén Lejegren.


Göran Wärnelid

[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy