Annons

Annons

Annons

Ishockey

Bekräftat: De får lämna Örebro Hockey

NA har avslöjat det tidigare. Nu bekräftar Örebro Hockeys general manager Pontus Gustafsson vilka sju spelare som får lämna truppen.

Pontus Gustafsson.

Bild: Jonas Eriksson

Annons

(Uppdaterad version) Fyra utländska spelare får gå. Det är backarna Joonas Jalvanti, Finland, och tjecken Jakub Krejcik, samt de finländska anfallsspelarna Marko Anttila och Ville Viitaluoma.

På forwardsidan får heller inte centern Anders Eriksson nytt kontrakt, och där har klubbikonen Henrik Löwdahl redan tidigare tackat för sig efter 18 år i A-truppen.

Annons

Målvakten Henrik Lundberg, som i vinter vaktade buren i 13 matcher, får inte fortsatt förtroende.

- Vi tackar dem alla för allt de gjort för klubben, säger Pontus Gustafsson, som inte vill gå närmare in på anledningarna till de val klubben nu gjort.

- Delvis handlar det om en föryngring av truppen, säger han.

Lukas Vopelka, som haft ett juniorkontrakt med Örebro men spelat för Vita Hästen i allsvenskan, erbjuds inget nytt kontrakt. Kalle Jellvert och Gustav Backström, som också främst spelat för Hästen i vinter, har båda gällande kontrakt med Örebro över nästa säsong.

Annons

Skadedrabbade forwarden Johan Adolfsson, som missade hela förra säsongen med en huvudskada och i vintras drabbades av ljumskbråck, är ett specialfall. Adolfsson har också ett kontrakt som går ut.

- Där har vi sagt att vi avvaktar läkningen efter Johans operation, som genomfördes i förra veckan. Vi vet var vi har varandra, och känner ingen panik. Han får tid på sig att rehabilitera, så tar vi det därifrån, säger Pontus Gustafsson.

Gustafsson bekräftar också två förlängningar som NA tidigare berättat om.

- Johan Wiklander och Marcus Weinstock förlänger sina kontrakt, i båda fallen har vi skrivit 1+1 år, säger Pontus Gustafsson.

När det kommer till vilka spelare som kommer in vill han ännu inte kommentera några namn.

- Jag kan inte göra det än, av respekt för deras nuvarande arbetsgivare.

Backen Daniel Sondell, som inte får vara kvar i schweiziska Zug, har ett framgångsrikt förflutet med Örebro och har gjort bra med poäng i ligan, NLA.

Annons


Kan du säga något om läget där?

- Jag för en diskussion med hans agent, så mycket kan jag säga.


Är ni färdiga med vilka som ska in?

- Färdiga är vi inte, men vi ligger bra till.

Spelare som enligt säkra källor till NA kommer att spela för Örebro i vinter är Tom Wandell, Siim Liivik, Gustaf Franzén och Michael Haga.


Lasse Wirström

019-15 50 61
lasse.wirstrom@na.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan