Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skiftande kvalitet på campus Kraka

Restaurang Kraka på universitet är förmodligen en av Örebros större lunchrestauranger – och ändå ganska okänd för många av oss som inte pluggar eller jobbar uppe på Campus.

Annons

Örebro. Ibland använder vi i lunchpatrullen uttrycket ”som en skolmatsal” för att ge en bild av ett större publikt lunchställe, där det känns mer som utfordring än som en matupplevelse – även om vi vet att många av dagens skolrestauranger jobbar hårt – och även lyckas – med att bli något annat. Men Kraka är ju just en skolmatsal, och man kommer inte ifrån att det märks. Inte minst för de uppfordrande lapparna som sitter här och där över maten: ”I fiskrätten ingår bara en fiskfilé, vill du två får de betala extra” och ”Du får bara ta från en av matstationerna, annars räknas det som två måltider”.

Vi ler lite åt det. Även om det inte är särskilt välkomnande, så är det nostalgiskt mysigt att minnas svårigheterna med att få studielånet att räcka till hela månaden, särskilt när man inte orkade laga mat själv.

Annons

Annons

På Kraka är det bricklunch som gäller. Eftersom det finns 450 matplatser är det lite stökigt runt maten, men det känns ändå rent och fräscht. De lite bistra lapparna till trots, är personalen vänlig och svarar på våra frågor.

Från 69 kronor och uppåt får vi välja mellan några olika rätter och en tacobuffé. Menyn består mest av husmanskost, stekt spätta, ärtsoppa, wallenbergare och så ett vegetariskt alternativ.

Maten är av lite skiftande kvalitet. Dagens fisk är sej med chiliglaserade bönor och majs.

I vanliga fall brukar vi rygga för den fisken, men tillsammans med den smakrika toppingen smakar det riktigt bra. Fräscht och lagom annorlunda. Till fisken får vi välja mellan currykryddat ris med grönsaker och potatismos. Båda fungerar bra till, även om riset hade kunnat var mer smakrikt.

Pannbiffen med champinjonsås är däremot inte lika bra. Biffen har för mycket fyllnadsmaterial, vilket gör att köttsmaken försvinner och såsen är lite smaklös, Däremot serveras rätten tillsammans med ljuvligt lakritsdoftande fänkål vilket ändå räddar det hela en smula.

Tacobuffén är ordinär, men alla grönsaker är fint skurna och snyggt upplagda – det ser trevligt ut och vi känner att talesättet att man ”äter med ögonen” stämmer.

Dessvärre stämmer det även för trivseln i matsalen, och vi tycker att miljön snarast ser lite trist ut. Det är kalt och lite larmigt och vi tvingas höja rösten för att höra vad vi säger.

Annons

Måltiden avslutas med en kopp kaffe utan kaka. Det låga priset ursäktar den saknade kakan, men däremot har vi svårt att förlåta att det serveras i pappersmuggar. Tills vi inser att studenterna älskar att kunna ta med sig koppen ut från restaurangen – och det är ju faktiskt mest deras lunchställe.

Lunchpatrullens tio i topp

Bröderna i hallen: 18,5 p

Ingeborgs: 18,25 p

Måltidens hus: 18 p

Wongs: 17,75 p

Sen street kitchen: 17 p

Öhmans kök: 16 p

Slottskällaren: 16 p

Level: 16 p

Svalan: 16 p

Restaurang Nobel: 16 p

Wobbler: 15,75 p

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy