Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Här spottar DIF:are på ÖSK-stjärnan

Nordin Gerzic är på väg att lägga en hörna. Då ser man hur två djurgårdssupportrar tar sats och spottar mot honom. – Då har man gått över gränsen, kommenterar ÖSK-stjärnan.

Bild: Veronika Ljung-nielsen

Annons

Det var NA:s fotograf Veronika Ljung-Nielsen som fångade händelsen på bild. Själv hade Nordin Gerzic ingen om aning om spottloskorna som riktades mot honom när han lade en hörna i första halvlek.

– De sa en massa grejer och jag tror att det kanske flög in en del mynt. Men om de spottade eller inte har jag ingen aning om, säger Nordin Gerzic till NA dagen efter söndagens hemmamatch mot Djurgården.

Annons

Mittfältsstjärnan blir upprörd när han får reda på vad som hände.

– Hade jag sett det hade han fått en smäll, vem fan han än är. Då hade jag fan smällt till honom.

Att motståndarlagets fans hånar och psykar får man ta som spelare, menar Nordin Gerzic.

– De kan kalla mig för hora och sådana saker, men allvarligt så hör jag knappt det. Det är okej, supportrarna kör sin grej men jag koncentrerar mig på fotbollen. Men den som spottar på en annan människa har gått över gränsen. Då har man lite problem i hjärnan.

Annons

Nordin Gerzic har blivit spottad på förut, efter en träningsmatch.Hur reagerade du då?

– Jag blev jävligt förbannad men det kom vakter emellan.

Johan Skuthälla är säkerhetsansvarig inom ÖSK. Han driver även det vaktbolag, SBS Säkerhet, som anlitas för att upprätthålla ordningen på Behrn arena. Över 40 vakter fanns på plats.

Johan Skuthälla kände inte till spottloskorna mot Gerzic.

– Det måste vara första gången jag har hört talats om en sådan sak. Det är självklart inte acceptabelt, säger Johan Skuthälla.Vad kan man göra åt det?

– Ställa publikvärdar och ordningsvakter vid hörnflaggorna.

Annars anser Skuthälla att stämningen på arenan var på topp. Och han säger först att det inte var några bråk inne på Behrn arena.Men en person har berättat för mig om ett slagsmål som han såg inne på arenan.

Annons

– Ja, det var en som fick en smäll på käften, men det var inget bråk. De var oense och han fick en smäll.Men då är det väl ett bråk?

– Ja, om du säger det så, säger Skuthälla – som efter en stund också tillägger att en ÖSK-supporter är polisanmäld.

Mannen, som är känd sedan tidigare för liknande saker, kommer även att stängas av från Behrn arena.

– Han kommer inte att få komma in där på ett tag, säger Johan Skuthälla.


Mattias Frödén

[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy