Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Nu är NA:s nya chef Anders Nilsson på plats

I dag gör NA:s nya chefredaktör sin första dag på jobbet. Och det blev ingen mjukstart.

Bild: Håkan Risberg

Annons

Med ett kliv in i Örebro och ett ben kvar i Linköping ser NA.s nya chefredaktör flera paralleller mellan orterna, båda är till exempel universitetstäder och båda har en god tillväxt.

– Men vad jag har förstått så är Örebro den snabbast växande regionen i Sverige utanför storstäderna, säger Anders Nilsson.

– Det är jättekul att komma till en stad där så mycket pekar åt rätt håll, men givetvis finns det också problem. Jag tror att mediehusen i dag har en viktigare roll än någonsin, inte minst att hjälpa folk att förstå vad som händer i samhället, tillägger han.

Annons

Till nya jobbet kom Anders Nilsson utvilad efter en semester i Frankrike, men på tisdagen hann han också med ett sista sammanträde i Pressens Opinionsnämnd, den instans som tar emot anmälningar om brott mot pressetikent. Han har lång erfarenhet som publicist i Östergötland, och på NA hann han knappt börja innan han får ta tag i sin första utgivarfråga om en namnpublicering efter brottsmisstankar. Men tanken är annars att de närmaste dagarna framfört allt ska ägnas åt att sätta sig in i alla rutiner och att träffa och prata med personalen. Därefter ser Anders Nilsson fram emot att träffa den lokala publiken.

Annons

– Jag träffar väldigt gärna läsare, företag, politiker, sportklubbar, olika organisationer. När jag jobbade i Norrköping åkte jag till och med hem och fikade hos läsare ibland. Jag kommer också att skriva krönikor i NA, förhoppningsvis den första redan på lördag.

Anders Nilsson tycker att han kommer till ett medieföretag med ett bra redaktionellt innehåll, som också är långt framme när det gäller digital utveckling.

– Det ska bli fantastiskt roligt att jobba i ett mediehus med så högt renommé i Sverige. Jag ser fram emot att få fortsätta leda det här företaget in i framtiden, säger han.

Anders Nilsson

Ålder: 53 år

Född: Kisa

Bor: Linköping, snart även Örebro.

Tidigare jobb: reporter på Vimmerby Tidning, reporter, nyhetschef och redaktionschef på Östgöta Correspondenten, publisher på Norrköpings Tidningar.

Annons

Aktuell: Efterträder han Katrin Säfström som chefredaktör för NA och Örebroar´n 1 juni 2016.

Kuriosa: Lillebror till skådespelerskan Inger Nilsson (Pippi Långstrump), sångare och gitarrist i punkbandet Dirty Rust 1979-1983.


Carina Tenor

019-15 52 31
carina.tenor@na.se

Till toppen av sidan