Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Nu är NA:s nya chef Anders Nilsson på plats

I dag gör NA:s nya chefredaktör sin första dag på jobbet. Och det blev ingen mjukstart.

Bild: Håkan Risberg

Annons

Med ett kliv in i Örebro och ett ben kvar i Linköping ser NA.s nya chefredaktör flera paralleller mellan orterna, båda är till exempel universitetstäder och båda har en god tillväxt.

– Men vad jag har förstått så är Örebro den snabbast växande regionen i Sverige utanför storstäderna, säger Anders Nilsson.

– Det är jättekul att komma till en stad där så mycket pekar åt rätt håll, men givetvis finns det också problem. Jag tror att mediehusen i dag har en viktigare roll än någonsin, inte minst att hjälpa folk att förstå vad som händer i samhället, tillägger han.

Annons

Till nya jobbet kom Anders Nilsson utvilad efter en semester i Frankrike, men på tisdagen hann han också med ett sista sammanträde i Pressens Opinionsnämnd, den instans som tar emot anmälningar om brott mot pressetikent. Han har lång erfarenhet som publicist i Östergötland, och på NA hann han knappt börja innan han får ta tag i sin första utgivarfråga om en namnpublicering efter brottsmisstankar. Men tanken är annars att de närmaste dagarna framfört allt ska ägnas åt att sätta sig in i alla rutiner och att träffa och prata med personalen. Därefter ser Anders Nilsson fram emot att träffa den lokala publiken.

Annons

– Jag träffar väldigt gärna läsare, företag, politiker, sportklubbar, olika organisationer. När jag jobbade i Norrköping åkte jag till och med hem och fikade hos läsare ibland. Jag kommer också att skriva krönikor i NA, förhoppningsvis den första redan på lördag.

Anders Nilsson tycker att han kommer till ett medieföretag med ett bra redaktionellt innehåll, som också är långt framme när det gäller digital utveckling.

– Det ska bli fantastiskt roligt att jobba i ett mediehus med så högt renommé i Sverige. Jag ser fram emot att få fortsätta leda det här företaget in i framtiden, säger han.

Anders Nilsson

Ålder: 53 år

Född: Kisa

Bor: Linköping, snart även Örebro.

Tidigare jobb: reporter på Vimmerby Tidning, reporter, nyhetschef och redaktionschef på Östgöta Correspondenten, publisher på Norrköpings Tidningar.

Annons

Aktuell: Efterträder han Katrin Säfström som chefredaktör för NA och Örebroar´n 1 juni 2016.

Kuriosa: Lillebror till skådespelerskan Inger Nilsson (Pippi Långstrump), sångare och gitarrist i punkbandet Dirty Rust 1979-1983.


Carina Tenor

019-15 52 31
carina.tenor@na.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy