Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Laxå

I sommar ska det blomstra

Det finns 900 000 kronor budgeterade för utsmyckning av samhällena och nu till sommaren ska det ske i Laxå med omnejd.

Blomster. Vid tunneln under E20 ska det grönska av sommarblommor. Ungefär så här kan det se ut. Bildmontage: Laxå kommun/Mölltorps trädgårdsinredningar

Annons

LAXÅ. 100 000 kronor har redan gått till bänkar som ska monteras upp på olika gångstråk. Nu är det dags för blomutsmyckningarna.

Ett utsmyckningsprojekt planeras under tre år i kommunen.

– Vi samarbetar med entreprenören Mölltorps Växtinredningar som har nya idéer för Laxå, säger Bo Rudolfsson (KD), kommunstyrelsens ordförande.

På senaste sammanträdet presenterades planerna för sommaren.

Annons

Det är Mölltorps som ligger bakom de blombollar som syns lite varstans. De vanliga blomutsmyckningarna kommer tillbaka, men det kommer också mer nyheter.

Annons

– Vid gångtunneln under E 20 ska sommarblommor planteras i kombination med blombollar, berättar Bo Rudolfsson.

– I slänten, det som kallas Gubbängen, ner mot Röforsvägen kommer rhododendronbuskar att planteras och ett litet vattenfall att anläggas.

Men det blir också utsmyckningar på andra håll. I Sannerud placeras en fem meter hög korkskruv av blommor bredvid Tiveds handel.

– Vi planerar utsmyckningar i Hasselfors och Finnerödja också, men där är det lite mer komplicerat med tillståndet eftersom Trafikverket äger vägen och lyktstolparna, säger Bo Rudolfsson.

Förutom dessa ska lekplatserna i Oxhagen och Röfors renoveras och det ska bli tillgång till kommunens wifi på Centrumtorget.

– Och så planerar vi en plats för att uppföra Kim Fagergrens skulptur som tidigare var tänkt till rondellen vid E20. Men var det blir är inte bestämt än, säger Bo Rudolfsson.

Slutgiltigt ska kommunstyrelsen fatta beslutet om utsmyckningarna den 15 juni.


Katarina Hanslep

[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy