Annons

Annons

Annons

Annons

För långt till publiken och för lite skit

Dolores Haze.

Bild: Marita Johansen

Annons

Att beskåda en riktigt vass punkspelning är i mångt och mycket bland det bästa man kan göra. Intensitet, tryck, atmosfär och attityd är ledord i dessa sammanhang och om allt det klickar som det ska är det total eufori som infinner sig. Stockholmsbandet Dolores Haze, som fått äran att öppna upp årets Putte i Parken, har vagnlaster med attityd men det är lite skralt på de andra fronterna. Något som nödvändigtvis inte är bandets fel.

Annons

Annons

För egentligen är det hela inramningen som känns lite avig i förhållande till bandets musik. En stor scen utomhus med publiken på säkert avstånd från scenen? Inte det mest optimala när det kommer till punk i min mening. Nej, för bästa effekt så ska det ska vara närgånget och skitigt med en publik som är så tajt packad att folket nästan står på varandra. Men, och det är ett stort men, Dolores Haze spelning ikväll är absolut inte dålig. Långt ifrån faktiskt. Men det ger upphov till en hel del önsketänkande.

Låtar som tempofyllda pärlan The Haze Is Forever, Pixies-doftande Touch Me och elektroniska smällkaramellen I Got My Gun är alla suveräna kvitton på att Dolores Haze vet exakt vad de pysslar med och att framtiden för bandet utan tvekan är en ljus sådan. Att ljudet är lite väl klent under kvällens spelning är dock beklagligt då lite mer tryck inte hade skadat. Men sångerskan och basisten Groovy Nickz lyckas ta fokus från det då hon är en sådan suveränt självsäker och avundsvärt cool frontperson. Hon håller i trådarna på ett fenomenalt sätt och att hon kan få frasen ”Fuck You”, som hon vrålar ur sig i inledningen av kvällens bästa låt Crazy About Me, att låta både tuff och hjärtlig på samma gång säger en del om karisman som hon besitter.

Annons

Men även

om jag uppskattar vad jag ser ikväll så drömmer jag ändå om en källarlokal fylld till bredden med människor, dålig luft och svett. Det är på en sådan spelning som Dolores Haze går från ”väl godkänd” till ”bäst i klassen”. Det vågar jag nästan lova.

Annons

Annons

Till toppen av sidan