Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Laxå

Politikern provade på vårdyrket för en dag

Han har inte gjort havregrynsgröt sedan han var tio år, men under onsdagen sattes hans kunskaper på prov. Politikern gjorde sin första praktik på Edegården.

PÅTÅR. Bo Rudolfsson (KD) serverar Leif Dahlgren kaffe efter lunchen.

Bild: Malin Helenius

Annons

Det var i samband med en medborgardialog i april i Hasselfors som kommunstyrelsens ordförande Bo Rudolfsson (KD) fick en utmaning.

– Jag sa ja direkt till en praktikdag på Edegården i Hasselfors.

Bo Rudolfsson vill komma ut, lyssna in och få en inblick i vad omsorgsjobbet handlar om. Det är viktigt när beslut ska fattas. Han uppmanar alla politiker att ta chansen. Han ger ett exempel.

Annons

– När vi ska bygga ut Ramundergården med 32 platser vill vi att undersköterskorna ska vara med och tipsa om detaljer som lätt kan bli fel. Det är personalen och de äldre som får leva med knöligheterna efteråt om det inte blir bra, säger Bo Rudolfsson.

Annons

Under onsdagen gjorde han debut på Edegården. Han fick utföra de enklare jobben.

– Jag har tagit upp folk ur sängarna, städat, hjälpt till med lunchen, diskat och fixat frukost. Jag fick koka havregrynsgröt som jag inte har gjort sedan jag var tio år, berättar Bo Rudofsson med ett leende.

Personalen verkar nöjda med hans insatser.

– Han passar bra in i arbetslaget och han har talets gåva, säger Andreas Gustafsson.

Bo Rudolfsson räknar med att komma tillbaka till Edegården.

I KÖKET. Bo Rudolfsson (KD) praktiserade på Edegården i Hasselfors under onsdagen. Han fick göra de lättare sysslorna. Andreas Gustafsson var nöjd med insatserna.

Bild: Malin Helenius


Malin Helenius

[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy