Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Omfattande skogsbrand i länet

Räddningstjänsten arbetar med att släcka en skogsbrand väster om Bocksboda. Brandområdet är cirka en kvadratkilometer stort, enligt räddningstjänsten.

Branden är lokaliserad öster om Fagerbosjön.

Annons

(Uppdaterad 21.54) Efter att ha sökt ett bra tag kunde räddningstjänsten ta sig fram till brandområdet. Räddningstjänsten har stora problem att sig fram på grund av den svåra terrängen i området. Brandområdet är lokaliserat vid Karthälleömossen öster om Fagerbosjön, norr om Garphyttan.

Med anledning av brandens omfattning kallade räddningstjänsten in mer personal. På söndagskvällen arbetade fyra styrkor från räddningstjänsten med att få branden under kontroll. Klockan 21.45 var branden fortfarande inte under kontroll.

Annons

Annons

– Det är inte under kontroll för vi har problem att få fram vatten till branden. Nu har vi en helikopter på plats från Västerås och det kommer en till från Dalarna, säger Tobias Frohm, inre befäl vid räddningstjänsten.

Ett befäl från räddningstjänsten ska följa med en helikopter upp för att få en klarare bild över brandens omfattning. På måndagsmorgonen ska även en helikopter från försvarsmakten användas i släckningsarbetet.

Tidigare under eftermiddagen fick räddningstjänsten hjälp i sökandet efter branden.

– Vi har haft kontakt med brandflyget och de har försökt att lotsa oss fram, säger Mattias Heimdahl, inre befäl på räddningstjänsten.

Det var vid 16.40-tiden på söndagen som flera larm inkom om branden. Bland annat ska en inringare ha sett en kraftig rökpelare i området.

Uppdatering 01.00: Räddningstjänsten jobbar med att lägga ut slangsystem i skogen och försöker få fram personal inför morgondagen. Läget för branden beskrivs som stabilt då det är vindstilla i området. Klockan 07 kommer man att skicka upp tre helikoptrar för att vattenbomba lågorna.

I fredags gick SMHI ut med en varning på grund av den höga brandrisken i länet.

Bild: Hani Tuffaha

Annons

Bild: Hani Tuffaha


Beatrice Emmerik

019-15 52 92
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy