Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Sköna skadebeskedet: ”Är tillgänglig”

En ledbandsskada gjorde hans medverkan högst osäker.Efter den avslutande träningen lämnades ett glädjebesked.Daniel Björnquist är redo för spel mot Norrköping.– Han är tillgänglig, säger tränaren Alexander Axén.

Bild: Pernilla Wahlman/tt

Annons

I mötet med Malmö i måndags krockade Daniel Björnquist olyckligt med lagkamraten Oscar Jansson och gjorde sig illa. Han tvingades bryta matchen i förtid med en skadad fot. En röntgenundersökning visade på att den 27-årige ytterbacken inte hade brutit något ben, men att en ledbandsskada var ett faktum. Nu står det dock klart att Björnquist är redo för att ta sig an Norrköping på söndagen.

– Absolut. Han är tillgänglig. Visst, han klev av träningen lite tidigare än de andra, men det berodde bara på att han skulle förbereda sig individuellt i stället, säger tränaren Alexander Axén efter lördagens träningspass på Behrn arena.

Annons

Daniel Nordmark fick ett bandage lindat runt sitt ena smalben. Nordin Gerzic lämnade planen före de avslutande övningarna. Lugnande besked lämnas gällande duon.

Annons

– Det var inga konstigheter. Så här blir det varje träning, att någon blir lindad och att någon går av tidigare. De är fullt friska, och jag kan absolut ta ut dem i laget.

En som inte kommer att kunna delta är Logi Valgardsson. Vänsterbacken skadade sig mot just Malmö i omstarten efter sommaruppehållet.

– Vi räknar med att Logi kommer att dra igång med full träning på måndag. Det är möjligt att han kan spela mot Häcken nästa helg.

ÖSK kommer, utöver succéartade OS-representanten Astrit Ajdarevic, även att sakna viktige mittbacken Erik Moberg samt lagkaptenen Robert Åhman Persson. Båda är avstängda efter att ha ådragit sig tre varningar.

– Fantastiskt att se Astrits prestationer i Brasilien. Jag är inte ett dugg förvånad, och det är det nog ingen som är som följer honom och ÖSK regelbundet. Sedan får vi se hur vi formerar laget. Vi har en bra trupp med många olika alternativ, och det är jag glad över.


Blir det Brendan
Hines-Ike som tar Mobergs plats i mittlåset? Går Nordmark ned och spelar bredvid Gerzic i stället för Åhman Persson?

– Som sagt, vi har olika idéer som vi laborerar med. Vi får se hur det blir, men vi har gjort bra träningar på sistone. Att ha många spelare i fin form betyder mycket för mig.

3–0-förlusten mot Malmö innebar att ÖSK tappade mark i toppen. Axén menar dock att det finns mycket att ta med sig för laget, som ligger på femte plats och står på 27 poäng, trots nederlaget.

Annons

Annons

– Klart att det var surt. Jag vet inte när vi skapade så många målchanser senast, och naturligtvis borde vi ha satt dit fler bollar. Insatsen är jag nöjd med på många sätt, och det känns som om vi är på rätt väg.

En minst lika lurig utmaning väntar nu. Norrköping, som nyligen plockat in Kalle Holmberg från ÖSK, är tvåa i tabellen med sina 34 poäng. De regerande mästarna har lyckats hålla ångan uppe, även om tränaren Janne Andersson och stjärnorna Arnor Traustason och Emir Kujovic lämnat.

– De har en bra grund att stå på. Jens (Gustafsson, som är ny huvudansvarig) har inga problem att bygga vidare på den. Norrköping har ett oerhört bra och kompetent lag, med skickliga spelare på varje position. Det kommer att bli en väldigt svår och tuff match för oss, så klart.


Hur ska ni knäcka dem?

– Det gäller att vi har ett bra försvarsspel, är noggranna och ser till att fylla på med mycket folk i boxen framåt. Jag känner att vi har något bra på gång, säger Alexander Axén.

Avspark 15.30 på Östgötaporten i morgon, söndag.

Här är ÖSK-truppen mot Norrköping i sin helhet: Oscar Jansson, Anton Fagerström, Daniel Björnquist, Michael Almebäck, Brendan Hines-Ike, Sebastian Ring, Martin Lorentzson, Carl Ekstrand Hamrén, Martin Broberg, Nordin Gerzic, Daniel Nordmark, Daniel Gustavsson, Ferhad Ayaz, Maic Sema, Alfred Ajdarevic, Michael Omoh, Victor Sköld, Jonathan Lundberg.


David Flatbacke-Karlsson

019-15 50 60
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy