Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Dubbla hörnor sänkte ÖSK

ÖSK hade ledningen – men tappade till förlust, 3-1, efter två insläppta hörnmål i andra halvlek.

Bild: Carolina Byrmo/tt

Annons


NA:s Eric Fiedler direktrapporterade från Östgötaprten! Klicka här för att komma till matchrapporten!

ÖSK tvingades till förändringar till toppmötet med Norrköping i och med avstängningarna på mittbacken Erik Moberg och mittfältaren Robert Åhman Persson. Brendan Hines-Ike och Daniel Nordmark ersatte, samtidigt som nyförvärvet Martin Lorentzson tog plats som högerback i stället för Daniel Björnquist.

Den stora spelaromsättningen tycktes dock inte påverka gästerna på Östgötaporten. ÖSK gick ut starkt och tog kommandot. Maic Sema, uppvuxen i Norrköping, hade ett jätteläge att ta ledningen men då svarade Norrköpings målvakt Michael Langer för en kanonräddning.

Annons

Allt eftersom tog Norrköping över kommandot och hemmalaget hade flera fina lägen till ett ledningsmål.

Annons

I stället stack ÖSK upp i ett anfall där Maic Sema från sin vänsterkant nådde Martin Broberg på bortre stolpen. Han i sin tur hittade in framför mål där Daniel Nordmark såg ut att forcera in bollen, men kanske var det Andreas Johansson, mittback i Norrköping, som var på sist på bollen. Hur som helst 1-0 till ÖSK.

Målet kom i 40:e minuten, men fick inte bli det som tog ÖSK till ledning i halvtid. I stället kvitterade Norrköping bara en minut senare. Nicklas Bärkroth lyckades slita sig loss från Sebastian Ring, skickade in bollen i straffområdet där Andreas Blomqvist mötte direkt och placerade in 1-1.

Det var en mycket välspelad match där båda lagen skapade chanser. För ÖSK:s del var Victor Sköld närmast att hitta rätt. Men i öppet läge i straffområdet sköt han över.

– Vi har lägena men sätter inte dit dem, säger träanren Alexander Axén till C More.

I stället skulle Andreas Johansson hitta rätt målbur den här gången när han nickade in en hörna i den 73:e minuten fram till 2-1.

Och bara sex minuter senare tog hemmalaget tillvara på en ny hörna när Daniel Sjölund nådde högst på första ytan. 3-1 och spiken i kistan. Tredje insläppta hörnmålet på de två senaste matcherna.

Andra raka förlusten för ÖSK som snart kan säga hej då till toppstriden. Elva poäng skiljer till ettan Malmö och tio till tvåan Norrköping.

Annons

Annons

– Just nu är det desista bitarna som saknas. Det kommer ta månaden ut innan vi får in alla nya och det nya tänket. Vi ska fortsätta jobba och lära oss. Det är jobbigt, men vi gör många bra saker i dag igen, säger Axén.

Nya tag på söndag nästa vecka, då bortamatch igen mot Häcken.


David Hellsing

019-15 50 62
david.hellsing@na.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan