Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Kalle ställs mot sina kompisar: "Risk för felpass"

För bara ett par veckor sedan var Behrn arena hemma.De vitsvarta medspelare.– Det är speciellt, så tätt inpå. Finns nog risk för en eller annan felpassning, säger Kalle Holmberg, som på söndagen möter ÖSK med IFK Norrköping.

Bild: TT

Annons

Det blir inte vilken match som helst. Tokviktiga poäng står på spel i den allsvenska toppstriden.

För Kalle Holmberg blir det mer än så.

– Just nu känns det bara roligt. Men det blir nog lite konstigt när vi kommer närmare matchen. Sex år försvinner ju inte bara, och det var ju bara någon vecka sedan jag var ÖSK-spelare, säger 23-åringen ett par dagar före avspark.

Han har hunnit med en match med sin nya klubb. 2–1-seger i Sundsvall, där Kalle gjorde ett inhopp.

– Jag hann med en träning innan vi åkte upp till Sundsvall. Det gick rätt fort, men det var bra att få komma in i det på en gång.

Holmberg hade inte ens varit på planen en minut när ”Peking ” gjorde avgörande 2–1. Sebastian Andersson hittade in till Christoffer Nyman från höger, och Nyman mer eller mindre fick bollen i huvudet så att den styrdes in. Strax bakom, i totalt fri position, fanns en omarkerad Kalle.

Annons

Annons

Du borde ha fått den passningen?– Det har han (Sebastian Andersson) fått höra, ska du veta, säger Kalle med ett skratt.

Du blev inbytt till vänster på mittfältet, inte i någon av forwardpositionerna?– Ja, det blev så den här gången. Han (tränaren Jens Gustafsson) ville inte ta ut någon forward, det stod 1–1 och vi jagade segermål. Så det var inget problem, det är en position jag är van vid. Och efter 2–1 blev det mycket att täcka ytor och försvara ledningen. Det gick helt okej, jag är nöjd.

Nu väntar alltså en het batalj på Parken, eller Östgötaporten som arenan heter numera. Derbykaraktär och toppstrid.

– Jag skulle ljuga om jag sa att det inte känns speciellt. Men jag är säker på att när man väl är ute på planen, då är det bara fotboll som gäller.

Har det blivit något tugg med gamla ÖSK-kompisar än?– Haha, ja, jag pratar med ”Dajje” (Daniel Björnquist), ”DG” (Daniel Gustavsson) och(Martin) Broberg mer eller mindre dagligen. Så lite snack har det så klart varit, och det kan nog bli mer …

Risk för att passa fel av gammal vana?– Det finns nog en sån risk, ja (skratt).

Kalle bor tills vidare hos sin farbror, Tommy Holmberg, i Norrköping. Tommy som på sin tid var en fruktad avslutare i bland annat BK Forward och Sylvia.

Annons

– Ja, det är full fart här. Tre småkusiner i familjen, men jag har ett rum i källaren, så det är lugnt. Jag håller på och kollar lägenhet och så, tjejen (Johanna) flyttar ner i september, berättar Kalle, som skrivit på för tre och ett halvt år med IFK.

– Allt är bra, jag har kommit in i gänget på ett bra sätt. Bra killar här också. Niklas Bärkroth och ”Totte” Nyman känner jag lite sedan tidigare, vi har spelat i ungdomslandslag tillsammans.


Lasse Wirström

019-15 50 61
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy