Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

ÖSK-betygen: De var bäst mot Norrköping

Två bra spelare. Men också två underkända. Här är NA-sportens betyg på ÖSK-spelarna.

Bild: Carolina Byrmo/tt

Annons


Oscar Jansson 3

Står och vacklar mellan två och tre i betyg. Tre mål är en lite väl stor summa. Men Oscar Jansson kan knappast lastas för något av målen. Dessutom tre-fyra riktigt bra räddningar.


Martin Lorentzson 2 (ut 81)

Första 90 minuterna på väldigt länge. Men 200 matchers rutin gjorde sitt. Lorentzsons kant skonad från den värsta anstormningen. Spelade säkert, stabilt utan att förhäva sig eller göra misstag.


Mikael Almebäck 3

Stoppkloss i försvaret. Fick utstå tuffa dueller med både Sebastian Andersson och Christoffer Nyman och gick vinnande ur de flesta, eller störde tillräckligt.


Brendan Hines-Ike 2

Annons

Fick liksom Almebäck stångas mot två av allsvenskans just nu nyttigaste forwards i sin 90-minutersdebut i allsvenskan. Kom på mellanhand vid minst ett tillfälle, men Sebastian Andersson missade. Varnad.

Annons


Sebastian Ring 1

Norrköping kombinerade sig gång på gång igenom på Rings sida. Hade det väldigt jobbigt emellanåt. Insticket till kvitteringen kom också i luckan mellan ytterback och försvarare.


Daniel Gustavsson 3

Otroligt nyttigt kontringsvapen. Hotade mycket med sin snabbhet, men hittade också bra positioner när ÖSK etablerat spel. Mattades mot slutet.


Nordin Gerzic 2

Stabil insats av den defensiva speluppläggaren. Fick kämpa hårt för att stänga ytor när Norrköping försökte sticka bollar snett inåt bakåt.


Daniel Nordmark 2

Spelar smart. Men ibland för säkert. Har ingen given spetsegenskap på det centrala mittfältet. För den skullen inte oviktig.


Martin Broberg 2

Räddas av sin "assist" till självmålet. Har annars fortfarande svårt att hitta flytet. Får bollar när han inte vill ha dem, och när han får dem är det inte där han vill ha dem - för att citera VM 98-krönikan.


Maic Sema 1 (ut 75)

Fick ett ypperligt läge i den första halvleken. Fick bollen på fel fot. Trampade två gånger till och chansen försvann. Målnäsan saknades.


Victor Sköld 2
(ut 84)

Extremt givande presspel som fler än en gång fick Norrköpingsförsvaret stressat. Rivig och gifitg i djupled. Fick en ypperlig chans i den andra halvleken, men sköt över.

Annons

Annons


Alexander Axén
3

Svårt läge med många borta. Så länge ÖSK höll matchplanen fanns hot. Bör Axén lastas för de svaga insatserna vid fasta? Nej. Många nya skapar orutin vid zonförsvar.

Michael Omoh (in 75), Ferhad Ayaz (in 81) och Jonathan Lundberg (in 84) spelade för kort tid för att bedömas.


Eric Fiedler

019-15 50 60
[email protected]


Gabriel Rådström

019-15 50 93
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy