Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Vill sänka mästarna – i startdebuten

Erik Moberg avstängd. Då tvingas ÖSK till en förändring i sitt mittlås.Brendan Hines-Ike ligger bra till för att få chansen mot Norrköping.– Jag är laddad, säger han.

Bild: Robban Andersson

Annons

Erik Moberg samlade, likt Robert Åhman Persson, på sig ett tredje gula kort senast mot Malmö. Mittbacken är följaktligen avstängd i toppmötet med IFK Norrköping. ÖSK tvingas till en ofrivillig ändring i mittbacksparet. Troligaste kandidat att få spela med Michael Almebäck? Jo, honom hittar vi i Brendan Hines-Ike.

– Jag har inte fått något besked om jag får starta eller inte, men det är klart att jag hoppas på att få spela, säger han.


Det borde väl bli du som får möjligheten, ändå?

– Man vet aldrig. Jag förbereder mig alltid på samma sätt, oavsett om jag blir uttagen eller inte. Det viktigaste är att hitta en uppställning som passar bra för den aktuella matchen.

Hines-Ike, som värvades till ÖSK efter att ha representerat University of South Florida på collegenivå i vintras, har kommit in i sin nya klubb på ett mycket bra sätt, även om amerikanen hittills inte lyckats erövra en plats i startelvan.

Annons

Annons

– Jag har sett inledningen på min tid här som en läroperiod, att jag ska förstå hur allt fungerar och vad som krävs för att lyckas i allsvenskan. Nu känner jag mig nästan mer hemma i Örebro, än vad jag gör i Florida där jag har vuxit upp (skratt).

21-åringen har ännu inte fått inleda någon match i serien. Det har blivit åtta inhopp för Hines-Ike, och hans mest minnesvärda framträdande i ÖSK-tröjan så här långt var mot Hammarby när han tryckte dit det avgörande 3–2-målet på Behrn arena.

– Sedan har jag fått vara med i många U21-matcher. Det är nyttigt att få lära sig hur svensk fotboll fungerar genom sådana matcher, och jag har nog spelat på fem–sex olika positioner.

Lite som landsmannen Alejandro Bedoya som tog större plats i ÖSK allt eftersom och sedan lämnade för storklubben Glasgow Rangers?

– Precis. Alejandro hade en fantastisk tid här, men jag drömmer om att min ska bli ännu bättre. Det jobbar jag hårt på varje träning för att den ska bli.

Ett bra steg i utvecklingen vore väl att få göra din första start mot Norrköping?

– Naturligtvis. Sedan får vi se om det blir så eller inte, men jag är väldigt sugen och motiverad.

Norrköping, som har tappat tränaren Janne Andersson och stjärnorna Arnor Traustason och Emir Kujovic, har imponerat stort. De regerande mästarna befinner sig på andra plats inför drabbningen i den 17:e omgången.

Annons

– De är väldigt bra, förstås. Norrköping är väldigt disciplinerat och skickligt över hela planen.


Hur känns det att möta Kalle Holmberg, som nyligen lämnat er för Norrköping?

Annons

– Roligt. Sedan har han så klart bra koll på oss, och vi måste se till att stoppa både honom och de andra spelarna i Norrköping.

Mycket talar för att Hines-Ike kamperar ihop med Almebäck när matchen blåses igång. Och det är en mittback med näsa för mål som publiken på Östgötaporten kan vänta sig att få se.

–Jag har faktiskt gjort fyra mål i år. Ett i allsvenskan, ett i svenska cupen (mot Gais) och två i U21-serien. Folk är inte vana vid att en spelare på min position gör så många mål (skratt)


Kanske sätter du en strut mot Norrköping, också?

– Hoppas kan man alltid göra, säger Brendan Hines-Ike och skrattar.


David Flatbacke-Karlsson

019-15 50 60
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy