Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Ayaz skadad – riskerar missa toppmötet

På det avslutande träningspasset var olyckan framme.Ferhad Ayaz skadade foten. Nu kan nyförvärvet missa toppmötet med AIK.

Bild: David Flatbacke-karlsson

Annons

Det var i samband med lördagens träningspass som Ferhad Ayaz kom fel in i en situation och föll ihop i smärtor på konstgräset. Han grimaserade illa, och fick sin ena fot hårt lindad.

– Han trampade snett. Men det var ingen större fara än så, och han är uttagen i matchtruppen, säger ÖSK:s kiropraktor Sam Masih.


Kommer han att vara med mot AIK?

– Det får vi se. Han kunde gå hem för egen maskin, men vi får titta på det i morgon (läs söndag) igen och se hur det ser ut då. Jag kan inte svara på om han kommer att spela eller inte, men det är ingen allvarligare skada i alla fall.

Hur är läget med Logi Valgardsson, då?– Han är på bättringsvägen. En ny röntgenundersökning kommer att genomföras på måndag, och då kommer vi att veta mer om hans status, säger Sam Masih.

Annons

Annons

I övrigt flöt träningspasset på, och i ÖSK-lägret är utmaningen som stundar en efterlängtad sådan.

– Det ska bli riktigt roligt. AIK är så klart ett väldigt bra lag, och det kommer att krävas att vi står rätt i positionerna och är effektiva när vi får lägen om vi ska kunna slå dem, säger assisterande tränaren Axel Kjäll.


Sebastian Ring avstängd. Valgardsson skadad. Hur tänker ni lösa ”vänsterbackskrisen”?

– Vi har några olika alternativ som vi laborerar med, och funderar över vilken kandidat som är bäst. Som tur är har vi fullgoda ersättare, och vi får se vad vi väljer att starta med.


Det känns som om ni har många valmöjligheter över huvud taget.
Hur ser du på er offensiva konkurrenssituation?

– Den är väldigt gynnsam för oss tränare, så klart. Sedan innebär ju bredden också att det är många bra spelare som inte kommer att få starta.

Spelaromsättningen har varit enorm i ÖSK under sommarfönstret. Sju nyförvärv har tillkommit medan fyra viktiga kuggar lämnat.

– Det är klart att det har påverkat oss, men jag tycker ändå att vi har presterat bra i de senaste matcherna. Visst, vi fick inte med oss resultatet mot varken Malmö eller Norrköping, men det fanns mycket bra att ta med sig från insatserna. Segern mot Häcken senast var viktig på alla sätt. Vi har mött topplag på löpande band på sistone, och det är bra att de nya killarna får komma in i det på allvar.

Annons

Över 10 000 personer väntas se toppmötet på Behrn arena på plats.

– Väldigt roligt att så många sluter upp. Örebroarna är värda att se bra fotboll, och jag hoppas att vi får ett stort stöd av publiken, säger Axel Kjäll.


David Flatbacke-Karlsson

019-15 50 60
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy