Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

"Det känns speciellt att möta AIK"

Han gjorde fem säsonger och över 100 allsvenska matcher i AIK. Nu gör Martin Lorentzson hemmadebut i ÖSK-tröjan – mot sin gamla klubb. – Det känns speciellt att möta AIK, säger nyförvärvet.

Bild: Jonas Classon

Annons

Martin Lorentzson är kanske mest känd i Fotbollssverige för sin tid i AIK. Där firade ytterbacken stora triumfer på sin högerkant, gjorde fem säsonger, från 2010–2014, och spelade över 100 allsvenska matcher innan han lämnade för Åtvidaberg. Nu väntar hemmadebut för 32-åringen i ÖSK-tröjan – mot just AIK.

– Det känns så klart speciellt att möta AIK igen. Men jag tycker bara att det ska bli roligt. Kul att få träffa lirare som man känner sedan tidigare, säger han efter lördagens avslutande träningspass på Behrn arena.

Lorentzson, som spenderade våren 2016 i engelska tredjedivisionslaget Coventry City, skrev på för ÖSK efter en lyckad provträningsperiod. Försvararen har startat de två senaste matcherna mot Norrköping och Häcken, och allt talar för att han får inleda även i toppmötet med AIK.

Annons

Annons

– Formen känns bättre, även om den inte riktigt är så bra som jag skulle vilja att den var. När jag kom hit, så var det ju ett tag sedan jag spelade regelbundet senast.


Hur känner du, som ny, att sommarens stora spelaromsättning har påverkat truppen?

– Visst, det märks att vi kanske inte har lärt känna varandra ordentligt på alla sätt, men det har ändå fungerat bra. Det kommer att bli ännu bättre.

AIK bytte tränare i mitten av maj. Gnagetprofilen Rikard Norling, som Lorentzson inte hade under sin tid i klubben, ersatte Andreas Alm. Laget har förbättrat sina resultat avsevärt efter förändringen, och är en av ÖSK:s absoluta huvudkonkurrenter i kampen om en Europaplats.

– AIK har ändrat en hel del sedan Norling kom in. De är ganska svårlästa, har en väldigt stark och bred trupp, och kommer så klart bli väldigt tuffa att möta.


Det här är en betydelsefull match, minst sagt?

– Verkligen. Klart att den är väldigt viktig. Vi vill ju haka på i toppen, och då gäller det att vi vinner mot de andra lagen som slåss där uppe.

Lorentzson skrev nyligen på ett kontrakt som sträcker sig över 2017. Och Södertäljesonen känner sig mer och mer hemma i sin nya omgivning.

– Många av killarna i gruppen känner jag ju sedan tidigare. Jag har spelat med eller emot många av dem. Det har varit lätt att komma in i gruppen. Det är ett skönt gäng med bra och duktiga spelare, och jag har blivit väldigt bra mottagen.

Annons

Annons


Hur ska ni göra för att knäcka AIK?

– Vi måste göra det som vi är bra på. Det gäller att vi ser till att vara noggranna. AIK är ett väldigt skickligt lag. Vi har mycket bra att ta med oss från segern mot Häcken senast. Inte minst defensivt.


Du borde vara extra laddad inför matchen?

– Absolut, men det är vi nog alla. Det är sådana matcher man vill spela. Mycket på spel, storpublik och bra drag på läktaren. Jag ser fram emot det här, säger Martin Lorentzson.


David Flatbacke-Karlsson

019-15 50 60
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy