Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Gerzic: ”Han gav oss inget efter straffen”

Förlust med 2–0 mot AIK efter en straffsituation – där Astrit Ajdarevic missade – som förändrade matchen. Men det var inte bara missen i sig som påverkade matchbilden på Behrn arena.

Nordin Gerzic.

Bild: Filip Erlind

Annons

ÖSK förlorade med 2–0 mot AIK. Det andra målet kom på stopptid i slutet av matchen. Det första kom i slutet av den första halvleken. Minuten efter fick ÖSK en billig straff – minst sagt – vilket domare Kristoffer Karlsson verkade inse i efterhand. Därefter gav han inte ÖSK mycket. Åtminstone inte om man får tro mittfältsnavet Nordin Gerzic.

Annons

Annons

– Han gav oss inget efter straffen den straffen. Vi fick inte en jävla frispark på hela andra halvlek. Det är bedrövligt. Han kände att han dömde fel vid straffen, och efter det fick vi ingenting, säger Gerzic, som i matchen drog på sig sin åttonde varning den här säsongen, flest i ÖSK.


Han kompenserade för den billiga straffen menar du?

– Ja, det är ju så det är. Inte en enda frispark fick vi.

Men 32-årige Gerzic – som blev utsedd till matchens spelare i ÖSK – förvandlade sin frustration till energi på planen och sprang som på fornstora dagar.

Tog löpningar – både med och utan boll – vilka i flertalet lägen resulterade i farliga chanser. Och vid ett tillfälle – i efterdyningarna av en hörna – tog Gerzic en löpning med boll på 60-70 meter. Från eget straffområde hela vägen fram till AIKs. En klassisk pet-fint tog honom förbi förste försvararen. Den andra gulsvarta spelaren han mötte satte bryskt stopp för Gerzics framfart.

Men återigen blev det ingen frispark för Gerzic och ÖSK.

– Det är sjukt. Jag är ju igenom och har friläge, så får jag en hockeytackling.

– Jag kan säga att domaren inte hade sin bästa dag i dag.


Hans fel att ni förlorade?

– Nej, så är det inte, men det är väldigt frustrerande. Vi skapade inte många målchanser, vi kom inte till några skarpa lägen och måste spela rakare.

Annons

Nu blir det att ta nya tag för Gerzic och ÖSK. Kommande söndag kommer Falkenberg på besök, och dessförinnan åker laget till Karlstad för match i svenska cupen.

Annons

– Vi förlorade i dag, men nu är det bara att gasa. Det är ännu många matcher kvar, säger Gerzic.


Martin Löf Nyqvist

019-15 50 60
martin.lofnyqvist@na.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan