Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Astrit sågade sig själv efter matchen: ”Var skit”

Astrit Ajdarevic vid straffpunkten – mot Patrik Carlgren från elva meter.Straffspecialisten i AIK-målet vann duellen – och Gnaget tog hem matchen med 2–0.

Astrit Ajdarevic.

Bild: Filip Erlind

Annons

I slutet av den första halvleken mot AIK hamnade ÖSK i underläge. Bortalagets Chinedu Obasi tryckte in 1–0 i den 37:e matchminuten – assisterad av förre Degerforsspelaren Daniel Sundgren.

Men bara minuten senare fick ÖSK straff – billigt – efter att Viktor Sköld fallit lätt i offensivt straffområde.

AIK-spelarna protesterade domare Kristoffer Karlssons – som dessutom felaktigt varnat Per Karlsson i stället för Sauli Väisänen för att ha gjort ner Sköld – beslut hejvilt, och drog på sig inte mindre än tre gula kort i processen.

Annons

Värst av dem alla?

Målvakten Patrik Carlgren, som gjorde allt i sin makt för att psyka ÖSK:s straffskytt Astrit Ajdarevic. Efter ett långt avbrott blåste domaren till slut i pipan.

Ajdarevic klev fram, slog straffen löst och lågt, mellan mitten av målet och den högra stolpen.

Annons

En munsbit för straffspecialisten Patrik Carlgren i AIK-målet – som gjorde sig ett namn för det svenska folket när han räddade två straffar i finalen av U21-EM förra sommaren.

– Straffen var skit. Han gick åt rätt håll men det var verkligen en dålig straff av mig, säger Ajdarevic efter matchen.


Hans psykning gick hem?

– Psykning och psykning. Det spelar ingen roll om det är psykning eller inte och om jag får stå där i tio minuter eller slå den direkt. Den här gången var det en dålig straff, så enkelt är det.

Därefter hade ÖSK svårt att få grepp om matchen. Pressade på mot slutet, men i stället för kvittering kunde AIK kontra in 2–0 på stopptid genom ungtuppen Alexander Isak.

– Jag tar på mig det. Hade jag satt straffen hade vi vänt och matchen hade sett helt annorlunda ut. Men sån är fotbollen, säger Ajdarevic.

Ajdarevic – som var lagkapten i det svenska OS-landslaget – visade på mental styrka efter missen, och fortsatte att vara mittpunkten i ÖSK:s anfallsspel.

– Förutom straffen gjorde jag en bra match. Jag rörde mig på stora ytor och försökte spela mitt spel.

– Det var ju inte som att jag gick och gömde mig precis. Jag har varit med länge och att missa en straff påverkar mig inte så. Jag kommer aldrig att gömma mig. Jag kan gömma mig när jag är död, säger ÖSK-stjärnan.

Annons


Men det räckte inte hela vägen?

– Nej, vi spelade runt lite för mycket, skulle spelat rakare. Vi kom inte hela vägen, inte riktigt till finish.


Martin Löf Nyqvist

019-15 50 60
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy