Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Axén kritisk: "Är inte skolgårdsfotboll"

ÖSK-tränaren Alexander Axén menade att han misslyckats med att få spelarna att se framåt. Bokstavligt talat.

Bild: Filip Erlind

Annons

AIK-tränaren Rickard Norling tyckte att hans lag hade bra kontroll på händelserna på Behrn arena. Det tyckte Alexander Axén också. Minst sagt.

– Börjar med att gratulera Rickard. Han har fått bra ordning på sitt lag, och så vidare. Att han säger lite blygt att han har kontroll, det är ett understatement som heter duga, sa Axén på presskonferensen och fortsatte strax därefter med att rikta kritiken – mot sig själv:

– Jag har ju misslyckats totalt med uppgiften inför den här matchen … Att målen står på kortsidorna.

Bollar som skickades i sidled istället för i djupled var det stora problemet, med andra ord.

– Vi spelade på tvärs i stort sett hela tiden. Vi utmanade inte deras backlinje någonting. Vi försökte aldrig komma in bakom. Vi var aldrig inne i området när vi slog in bollar. Det verkade som att vi tyckte att det var fränt att ha bollen och skifta sida till sida, vilket gjorde att vi fick övergångar emot oss. Otroligt många i den första halvleken. Vi fick ned dem lite, men när vi spelade på tvärs och när de bröt så fick de alltid åka rakt fram, vilket dödade våra spelare. De fick jobba hårt hemåt med omställningsbitar.

Annons

Annons

ÖSK möter Karlstad BK i svenska cupen-kval på onsdag. Till dess har ÖSK en del att jobba på, enligt Axén. Om den biten inte blir löst. Då är det problem att vänta.

– Min uppgift får bli nu att på två dagar förklara att målen står på kortsidan. Får vi inte ordning på det här, då vinner vi inga fotbollsmatcher. Därför, att som sagt, vi måste komma ihåg att målen står där. Det har jag misslyckats med den här veckan.Du bytte ändå in offensiv kraft. Varför fick inte det någon utdelning?

–Jag har misslyckats med att förklara att målen står där. Spelar ingen roll om vi kastar in offensiva spelare som vill spela på tvärs. Då spelar det ingen roll om vi spelar med tio forward. Vi måste förstå vart målen står och hur man gör mål i fotboll. Och jag har inte varit tillräckligt tydlig eftersom vi inte var där i dag (läs i går). Det är inte svårare än så.

ÖSK-bänken försökte till och med att skicka en lapp med taktikinstruktioner ut på planen genom Nahir Besara. De hemliga budskapen fick ingen effekt.

– Jag ska kolla med Axel (Kjäll) vad han skrev där, säger Axén och fortsätter:

– Det är ju duktiga fotbollspelare, men det är inte five-a-side, det är inte skolgårdsfotboll, vi ska inte hålla på och vägga och sånt där. Vi ska få ut någonting utav det. Det blir mitt jobb nu.


Eric Fiedler

019-15 50 60
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy