Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Polisen nöjd med AIK-matchen

Två polisanmälningar, sex personer som avvisades från platsen och två som omhändertogs för fylla.

Annons

Det blev Örebropolisens facit från bevakningen av ÖSK:s hemmamatch mot AIK på söndagen.

– Vi tyckte att vi hade ett bra upplägg där vi ville hålla isär klackarna innan match. Det blir alltid småincidenter men på det stora hela blev det okej, säger Anders Sjöberg, kommunikatör vid Örebropolisen.

Den ena polisanmälningen rör enligt Sjöberg ett mindre allvarligt brott. Den andra anmälningen gäller misshandel.

Annons

Annons

– Men vi vet inte hur allvarligt menad den är, det återstår för oss att utreda, säger Anders Sjöberg och fortsätter:

– Det blev lite trafikproblem efteråt, med bussar som skulle åka iväg med AIK-fansen. Dels var det en buss som gick sönder, dels var det en buss som blev stående på Restalundsvägen där det pågår ett vägarbete. Men det hände inget, bussarna kom bara iväg lite senare.

Före matchen blev en NA-fotograf hotad av en AIK-supporter. Supportern hotade att slå sönder fotografens kamera i samband med att fotografen gick med i klacken på Engelbrektsgatan. Händelsen har under måndagen anmälts och kommer nu att utredas av Örebropolisen.

– Men jag kunde aldrig ta någon bild på mannen så polisen har sagt till mig att det kommer att bli svårt att få fast någon, säger fotografen.


Mattias Frödén

019-15 50 20
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy