Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Yasin tillbaka – som vinnare: "Tittar på ÖSK när vi inte spelar"

Tillbaka där karriären tog fart. I sin gamla hemstad, mot ÖSK. Ett kärt återseende för Ahmed Yasin.

Bild: Filip Erlind

Annons

Ahmed Yasin gjorde sig ett lokalt namn som yvig ytter i Forward. ÖSK fiskade upp honom inför säsongen 2011. Där blev han kvar fram till förra sommaren då den då 24-årige Yasin flyttade till danska Århus. Där blev han kvar ett halvår. I vintras blev han AIK-spelare. I går var han tillbaka i Örebro. Ett speciellt återseende.

–Jag önskar Örebro all lycka till. Jag hänger med jävligt mycket. Jag tittar så fort vi inte har match, så tittar jag på dem. Jag önskar dem alltid tre poäng. Men de får inte komma före oss. De får komma hur långt som helst men aldrig före oss, säger Yasin.

Annons

Annons

Men han fick inleda på bänken. Och det dröjde till den 83:e minuten innan Yasin fick komma in på planen. Där behövde han förvisso endast nio minuter innan han spelade fram supertalangen, 16-årige Alexander Isak till det avgörande 2–0-målet.

–Jag var väldigt taggad och ville bara komma in och visa. Nu fick jag tio minuter, men en assist. Det gör inte dina möjligheter för kommande matcher sämre, säger Yasin och fortsätter:

–Jag hade hoppats på att få lite mer och spela mot gamla lagkamraterna. Det gick ju bra på Friends arena. Men nu blev det som det blev.

Trots att han var tillbaka i Örebro som vinnare så höll han tillbaka med måljublet i respekt för den gamla klubben.

–Jubla var ingenting jag gjorde direkt. Det var mest ett leende för Alex (Alexander Isak)skull. Nu har han varit sjuk och så. Men nu fick han komma tillbaka och göra mål, så det var mest för hans skull. Annars såg det lugnt ut, tror jag och hoppas jag. Sen att de buade, det vet jag inte varför ens. Men det är så, säger Yasin.


Eric Fiedler

019-15 50 60
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy