Annons

Annons

Annons

Annons

"En hejdundrande drös med livemusik"

NA:s Jonathan Björklund sammanfattar sin upplevelse av sjunde Live at heart.

Text: 

Trigger gospel. Staten Mississippi, USA, stod för scenen på Saluhallen vid årets festival. "Det här är en festival i världsklass", konstaterade Anna Fermin, sångerska i bandet Trigger gospel efter sin spelning på fredagskvällen.

Bild: Caroline Axelsson

Annons

Årets Live at heart är nu över och vilken resa det har varit. Det har varit allt från filmvisningar, workshops och föreläsningar till en hejdundrande drös med livemusik från alla möjliga genrer. Och det är väl egentligen det man minns allra bäst? Musiken.

Denna sjunde upplaga av festivalen har vi bland annat kunnat avnjuta allt från pop med Emma Rapp, hårdrock med Browsing Collection, avantgarde med Sturle Dagsland och jazz med SE – Quartet bara för att nämna några. Exakt som det ska vara med andra ord.

Annons

Annons

Visst, personligen hade jag kanske önskat att det funnits lite mer musik av hårdare karaktär under årets festival (black, döds, crust och så vidare) men å andra sidan får jag det behovet mättat alla andra dagar på året. Bland annat via festivalen Metallsvenskan och utmärkta kulturföreningen Stationen som bokar band av hårdare karaktär till vår fina stad. Sedan tycker jag faktiskt inte att Live at heart är en sådan festival som ska spelas med ”säkra kort”. Det är inte det den är till för.

Live at Heart har alltid stått för variation och upptäckarglädje för min del, att lyssna på och ta in sådant som du normalt kanske inte spisar på stereon innanför de egna fyra väggarna. Och däri ligger festivalens styrka och attraktionskraft. Vågar du bara lämna din musikaliska bekvämlighetszon kommer du finna massor av intressanta saker och minst en ny förälskelse. Minst.

Och med det tänket i huvudet så var Live at heart 2016, liksom tidigare år, en succé. Nu är det bara att ladda inför 2017. Du följer väl med då hoppas jag?

Jonathan Björklund.

Bild: Lennart Lundkvist

Annons

Annons

Till toppen av sidan