Annons

Annons

Annons

Lekeberg

Lekebergs opposition tar inte ställning till skattehöjning

Om Lekebergsalliansen budget: ”Ser mer realistiskt ut än tidigare”.

Kjell Edlund (S) oppositionsråd i Lekeberg.

Bild: Peter Eriksson

Kjell Edlund (S) oppositionsråd i Lekeberg tycker att det är bra att Lekebergsalliansen äntligen har fått upp ögonen för att vård- och omsorgsnämnden, VON, varit underbudgeterad i flera år. Även budgeten för kultur- och bildningsnämnden, VON, har varit underfinansierad.

Annons

Annons

–Bra att de insett att vi måste jobba med realistiska budgetar. Det har varit ett ständigt underskott på försörjningsstöd, barn- och LSS, och bostadsanpassningen. Nu ser det mer realistiskt ut än tidigare, säger Kjell Edlund.

Edlund säger också att tillskottet på 11 miljoner kronor i vård- och omsorgsnämndens budget inte minskar behovet av effektiviseringar. Det kan handla om att införa ny teknik inom hemtjänsten som automatiska duschar, nattfridskameror och annat i framtiden.

–Vi ska titta över hemtjänsten som är mycket dyrare än på andra platser i Sverige. Kan vi jobba på ett annat sätt?

Edlund förklarar att mycket i alliansens budget handlar om att fullfölja det som redan är beslutat som till exempel förskolan med fyra avdelningar i Lanna som redan börjat byggas.

Han är positiv till IT-projektet en-till-en med lärplattor i skolan liksom att kommunen ska kunna vara med och bidra till utbyggnad av bredbandsfiber när det behövs.

Något han själv kommer att framföra i en s-märkt budget innan oktober månad är slut är att biblioteket ska ha öppet mer och att det ska finnas barnomsorg på obekväm arbetstid.

–Vi får titta på om det går att förändra övrig verksamhet inom KUB så att det går att få loss resurser till det. Sedan ska vi titta på vad vi tycker är viktiga satsningar.

Annons

Vad tänker du om en skattehöjning på en krona?

– Kan man få fram det genom andra effektiviseringar och beräkningar? Vi får diskutera det här i partiet. Det är väldigt mycket att höja med en krona.


Peter Eriksson

019-15 54 27
peter.eriksson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan