Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Spelarna ville ha kvar Tornberg och Ivarsson: "Kan inget annat än att backa upp det"

Örebro Hockey låter Johan Tornberg och Lasse Ivarsson fortsätta dela tränaransvaret – med Niklas Johansson som ny i ledarstaben. Beslutet kom efter inrådan från spelargruppen.
– Vi kan inget annat än att backa upp det, säger Johansson till NA.

Inbäddat innehåll

För två veckor sedan valde Kenta Johansson att hoppa av tränaruppdraget i Örebro Hockey. Assisterande tränarna Johan Tornberg och Lasse Ivarsson tog över ansvaret de två första veckorna och det slutade i succé med poäng i alla fyra matcher, varav tre senaste har slutat med trepoängare.

På måndagen meddelades det att Tornberg och Ivarsson får fortsatt förtroende – men med förstärkning av Niklas Johansson.

– Det känns jäkligt inspirerande och kul. Vi har kört de sista två matcherna nu där jag varit nära tränarna. Det känns spännande, säger Johansson.

Annons

Han anslöt till Örebro Hockey i somras för att förstärka organisationen och arbeta med den så kallade Örebromodellen – ett strukturerat dokument på hur klubben ska jobba och uppträda. Den rollen kommer dock inte bli lidande, tror Johansson.

Annons

– Det kommer att fungera bra för det går hand i hand med att jobba med A-laget och att jag har kontakt med juniorlagen. Fördelningen kommer väl vara 25 procent Örebromodellen och 75 procent runt A-laget, kan man säga.

Vad blir din nya roll?

– Jag kommer att finnas nära coacherna och bolla med dem. Jag kommer sitta på läktaren, högre upp med öronsnäcka. Man kan ha kontakt och man ser bättre ovanifrån. Sedan har jag det lite administrativa ansvaret runt om och kommer avlasta coacherna.

Så Tornberg och Ivarsson kommer att ha tätast kontakt med spelarna?

– Ja, det är de som är i båset och styr upp träningarna och allt, sedan kommer jag komma med lite inflikningar. Jag har kört individuella samtal med spelarna utifrån Örebromodellen sett och lyssnat på vad de har att säga och de kommer bra saker som jag fört vidare.

– Jag självklart har de fått säga sitt och de är jättenöjda med Tornberg och Ivarsson och vill fortsätta på den linjen, VI kan inget annat än backa upp det och tycker det varit jättebra. Det är Pontus som har högsta ansvaret och han tycker också att det är kanon. Så det känns jättebra.

Niklas Johansson.

Bild: Veronika Ljung-Nielsen

Annons

Vid sidan om Johansson kommer också den nyligen pensionerade legendaren Henrik Löwdahl att få en roll kring A-laget som spelarutvecklare. Många kockar i köket, månne?

Annons

– Nej, eftersom vi inte trampar in på varandras områden. Vi har våra egna sådana så det blir inget problem.

Örebro har som sagt gått starkt på slutet och har tre raka segrar. Niklas Johansson ser ingen större faktor till förvandlingen.

– Det har rullat på ungefär som tidigare. Tornberg och Ivarsson har drivit på träningarna och fortsatt göra det. Sedan har de väl gjort några småförändringar. Jag tycker att vi är mer aktiva, åker mer skridskor och har mer signaler i vad vi ska göra på isen i stället för att man står och tvekar. Sista matcherna har vi också förbättrats framför eget mål och är först på andrapuckarna samtidigt som vi är stabilare runt Hudacek i mål.


David Hellsing

019-15 50 62
david.hellsing@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan