Annons

Annons

Annons

Askersund

Nu är byggnationen i Västra strandparken i gång

Inger Hultman Hedin stod i kö i 26 timmar för att få lägenheten med bäst utsikt över Alsen. Igår fick hon vara med och bocka av att arbetet med de nya bostäderna i Västra strandparken har påbörjats.

Per Eriksson (S), kommunstyrelsens ordförande och Inger Hultman Hedin bockade av att byggnationen av de nya bostäderna i Västra strandparken i Askersund har påbörjats.

Bild: Tove Svensson

Byggnationen av bostäderna i Västra strandparken är i full gång. Igår hade kommunledningen, med hjälp av de som kommer att bo i bostäderna samt byggföretaget Peab, sin traditionella avbockning för att byggnationen är igång.

Annons

Annons

Inger Hultman Hedin och maken Lars-Göran Hultman stod båda i kö i totalt 26 timmar för att få lägenheten de vill ha. Igår fick Inger Hultman Hedin rita den traditionella bocken för att byggstarten.

– Det känns jättespännande. Vid årsskiftet 2017-2018 hoppas vi på att få flytta in. Vi kommer att bo på andra våningen och ha utsikt över vattnet. Vi kommer att flytta hit permanent, säger Inger Hultman Hedin, som idag bor i Igelbäcken.

Inger Hultman Hedin och maken Lars-Göran Hultman var först att boka en lägenhet i Västra strandparken. De ser båda fram emot inflyttningen som är beräknad till februari 2018.

Bild: Tove Svensson

Grunden till bostäderna påbörjades i oktober.

– I februari 2018 ska det vara inflyttningsklart. Då är de första 16 lägenheterna klara, säger Magnus Landin, platschef från Peab.

I etapp två planerar Peab för att bygga två hus med totalt 30 till 32 lägenheter. Företaget har skrivit ett reservationsavtal med Askersunds kommun.

Under helgen som gick arrangerades Bomässan i Örebro. Där var det cirka 45 personer som skrev på att de var intresserade av en lägenhet i etapp två i Västra strandparken.

Här kommer det att byggas 16 nya radhuslägenheter. Det planeras även för två hus med totalt 30 till 32 lägenheter i området.

Bild: Tove Svensson

Annons


Tove Svensson

019-15 54 21
tove.svensson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan