Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Nytt konstprojekt på Örebro universitet – forskning möter konst

Under torsdagseftermiddagen bjuder Musikhögskolan in till vernissage i samband med öppnandet av utställningen Atlas – från slumrande materia till fria skolval.

Bild: Pressfoto

Annons

Stugan och scenen är ett nytt konstprojekt från Konstfrämjandet i Bergslagen och Örebro universitet. Här har konstnärer bjudits in för att producera nya konstverk i dialog med universitetets forskare.

Atlas är den första i en rad av tre utställningar från konstnärskollektivet The non existent Center (TNEC) från Ställberg. De låter materialet i trilogin "2070", ett dokumentärt arbete som resulterat i en fyra timmar lång föreställning och en atlas i storformat, möta Anders Trumbergs forskning i en nyproducerad utställning.

Annons

Annons

Utställningen tar betraktaren med på en resa från Big Bang till nutid, från istidens smälthav, malmtransporter, skolnedläggningar, nya gränser och människor som av olika anledningar bor i Ljusnarsberg i dag.

The non existent Center vill, i mötet med Anders Trumbergs forskning, hitta och gestalta en ny orientering mot en möjlig framtid för Ljusnarsbergs kommun - och andra kommuner.

Under torsdagen kan du träffa The non existent Center och Anders Trumberg på Konsthallen, Musikhögskolan i samband med vernissage klockan 16-18.


Evelina Åström

019-15 50 16
evelina.astrom@mittmedia.se

Till toppen av sidan