Annons

Annons

Annons

Örebro

Nu kan du ta snöskoterkörkort – i Örebro

Sugen på ett förarbevis för snöskoter? Nu kan du gå en distanskurs på Medborgarskolan.

Snöskoterkursen startade upp i mindre skala redan i januari i år. Ett 20-tal elever från bland annat Örebro, Gotland och Göteborg har gått kursen hittills.

Nu kan du ta snöskoterkort på distans.

Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT

Annons

”Det finns många människor i Sverige som är intresserade av att lära sig köra snöskoter. Nu får de en chans att, med teknikens hjälp, gå teorikursen hemma hos sig”, skriver Helene Jacobsson, verksamhetschef på Medborgarskolan i Lycksele, i ett pressmeddelande.

Annons

Höstens distanskurser har redan startat men nya kurser startas löpande. Teoridelen av utbildningen leds av en lärare i det digitala klassrummet där deltagarna ansluter via ett videokonferenssystem. Teorin varvas med gruppövningar, värderingsövningar, filmer och andra digitala medier.

”Vi har tagit detta initiativ för att ge fler människor möjlighet att ta det åtråvärda förarbeviset för snöskoter”, skriver Helene Jacobsson i pressmeddelandet.

För den praktiska delen av kursen, när deltagarna ska köra snöskoter, får man bege sig till ett av Medborgarskolans kontor i Norr- eller Västerbotten när det finns tillräckligt med snö för att kunna genomföra de obligatoriska övningarna.

Kursen består av tre distansträffar i teori och ett tillfälle med praktiska moment. Efter genomförda kursmoment får deltagarna göra ett teoretiskt prov för förarbevis för snöskoter.


Evelina Åström

019-15 50 16
evelina.astrom@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan