Annons

Annons

Annons

Bandy

Blytung förlust för IFK Rättvik: "Örebro gör det bra"

Ett stolpskott och en ribbträff, så nära var Rättvik att få hål på Örebro.
Men den här kvällen ville det sig inte för hemmalaget.

Rättvik tog emot tabelltvåan Örebro under lördagseftermiddagen. Inför matchen låg Rättvik sexa i serien med fyra poäng och Örebro hade samlat på sig totalt sex poäng vilket räckte till en andraplats.

Det var två revanschsugna lag som intog Rättvik arena denna lördag. Örebro kommer från en förlust mot Unik Bandy med 3–6 hemma och Rättvik som förlorade derbyt mot Falun borta med 4–3.

Annons

Det var Örebro som inledde starkast. De ägde bollen och styrde spelet utan att skapa något riktigt farligt. I princip varje gång som man ändå tog sig igenom hemmalagets försvar var det Alexander Sundström som stod för förarbetet.

Rättvik gjorde allt man kunde för att stå emot pressen från gästerna och i första halvlek höll man ihop det bra och lyckades lite överraskade vinna skotten m,ed 6–3. Målen stod Örebro för och de blev två till antalet när 45 minuter var spelade.

Annons

Rättviks tränare kommenterade första halvleken så här:

– Vi slarvar lite i passningsspelet och får inte till det.

Men ni vinner skotten?

Ja, men i andra ska vi också försöka vinna målen, skämtar Gusse innan han sticker in i omklädningsrummet.

Så blev det inte även om det var ett hungrigare Rättvik som visade sig på isen i andra halvleken. Man flyttade upp några fler spelare och då öppnade det sig bakåt. Det gjorde showen möjlig för Örebros Sebastian Brandt, och han tog chansen.

Brandt fick göra mål efter att Lars Buskqvist gjort en nedtagning i världsklass och passat fram till Brandt som blev fri med målvakten och gjorde då inga misstag.

Efter att Örebro gjort fyra mål och Rättvik noll tog tränaren i IFK en time out. Gusse Bjernulf släppte iväg ett mer offensivt Rättvik efter spelavbrottet. Inte bara en gång hade Marc Samuelsson bud på mål men det ville sig inte.

Rättvikarna hade också en del otur, ett stolpskott och en ribbträff, så nära var man att få hål på gästerna. Men Örebro höll emot och drog ifrån.

Annons

Efter matchen såg Gusse Bjernulf bekymrad ut.

– Nu får vi gå ner och analysera det här. Men Örebro gör det bra, de gör det riktigt bra, säger Bjernulf efter matchen.

Det blev en blytung förlust för Rättvik med 0–5.

Bild: Lars Dafgård


Björn Daniels

073-022 96 19
bjorn.daniels@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan