Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Entreprenörskap i Kopparberg prisades

Emil Wass, MK Kopparberg, är Årets ungdomsentreprenör och Peter Bronsman, vd för Kopparbergs bryggeri, är Årets entreprenör.

Årets ungdomsentreprenör: Emil Wass.

Bild: Anders Almgren

Annons

På måndagskvällen hade Företagarna Bergslagen möte i Bångbro herrgård. Och det var då de två entreprenörerna prisades. Emil Wass fanns på plats för att berätta om virtuell bilsport. Och det var för detta arbete som han också uppmärksammades.

Emil är ordentligt engagerad i virtuell bilsport och han brinner för att sprida denna bilsport som sker via datorspel och han anordnar spelträffar för många olika målgrupper.

Annons

Annons

– Det som är så bra med virtuell bilsport är att det är något som nästan alla kan utöva, även om du kanske är döv, saknar ett ben eller inte kan svenska. Spela virtuell bilsport kan man göra ändå, berättade Emil för de församlade strax innan han överraskades med hedersutmärkelsen Årets ungdomsentreprenör.

Prisceremoni för entreprenörskap. På bilden Jeanet van Dam, Lena Ragnarsson Vöks, Emil Wass och Ann-Sofie Almén.

Bild: Anders Almgren

Rickhard Voigt, platschef på Kopparbergs bryggeri, redogjorde för framgångssagan Kopparbergs bryggeri. Företaget som Peter Bronsman och hans bror Dan-Anders startade 1994. Idag är bolaget ett världsföretag. Peter Bronsman tilldelades utmärkelsen Årets entreprenör för sitt arbete med bryggeriet och för att han har satt orten Kopparberg på världskartan. Peter Bronsman hade inte möjlighet att närvara vid prisutdelningen och Rickhard Voigt tog emot priset åt Peter Bronsman.

Rickhard Voigt tar emot Peter Bronsmans utmärkelse av Ulla-Britt Norgren från Företagarna Bergslagen.

Bakom utmärkelserna finns Företagarna Bergslagen, Ljusnarsbergs industri och hantverksförening, Handelsbanken, Bergslagens sparbank och Ljusnarsbergs kommun.

Annons


Anders Almgren

019-15 54 84
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy