Annons

Annons

Annons

Vernissage för två utställningar i Kumla

Målningar, skulpturer, smycken och textilkonst. Det är några konstuttryck som går att se i utställningshallen och i utställningshörnan på Kumla bibliotek.

Konsteleverna på Kävesta folkhögskola visar just nu sin konst i utställningshallen i Kumla bibliotek.

Bild: Tove Svensson

Förväntansfulla stod eleverna på Kävesta folkhögskolas konst- och formgivningslinje och småpratade innan vernissagen i konsthallen på Kumla bibliotek öppnade på lördagsförmiddagen.

Det var elevernas första utställning och eleverna fick visa sina konstverk som de har arbetat med sedan skolstarten i augusti. Under hösten har eleverna fått prova på olika tekniker.

– Det är jätteroligt att få ställa ut här. Vi har fått prova på måleri, tryck, keramik och göra smycken, säger Johanna Folde.

Elias Thyrén-Sevón tycker bäst om måleri.

Annons

– Det är jättekul att få ställa ut på ett omtalat ställe som det här. Jag tycker om att måla fasader och skylines, säger Elias Thyrén-Sevón.

Annons

Elias Thyrén-Sevón och Johanna Folde är två av 26 elever från Kävesta folkhögskolas konst- och formgivningslinje som ställer ut sin konst i utställningshallen på Kumla bibliotek.

Bild: Tove Svensson

Det här konstverket är skapat i vinyl av Tova Oskarsson

Bild: Tove Svensson

Utställningen heter "Det är här det händer" och pågår i utställningshallen till och med den 9 januari 2017.

På lördagsförmiddagen pågick det även en annan vernissage i utställningshörnan, som ligger i en annan del av Kumla bibliotek.

I utställningshörnan visar Kvarntorpsbon Margareta Fredriksson sina målningar i utställningen "Faces, Faces Vem är du, vem är jag?.

I utställningshörnan i Kumla bibliotek visar Kvarntorpsbon Margareta Fredriksson, sin konst fram till och med den 27 december.

Bild: Tove Svensson

– Jag tycker om att måla på textil och jag syr mycket. Det har jag gjort i hela mitt liv. Jag tycker mycket om konstformen Vedic art. I den här utställningen har jag plockat ihop konsten jag har hemma med ansikten. Jag hoppas att människor kan känna igen sig, säger Margareta Fredriksson.

Annons

Var hittar du din inspiration?

Annons

– Naturen. När jag är ute och går kan det poppa upp en idé. Det målar jag sedan på en duk eller på tyg.

Margareta Fredrikssons utställning i utställningshörnan pågår till och med den 27 december.

De här målningarna är skapade av Margareta Fredriksson och heter Fjärilskvinnan och Färgstark.

Bild: Tove Svensson


Tove Svensson

019-15 54 21
tove.svensson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan