Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Stöd till Mosul-flyktingar flygs från Örebro

Vid midnatt lyfte ett plan med 96 ton humanitärt material från Örebro Airport och flög mot staden Erbil i Irak.

Bild: Foto: Anders Erkman

Annons

Det är Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, som organiserar hjälpsändningen till människor, internflyktingar, som är på flykt från Mosul i Irak. Där är behovet av bistånd mycket stort under den pågående offensiven mot IS. I regionen råder en mycket svår humanitär situation. MSB är på plats och ger stöd till den kurdiska regionala regeringen.

Annons

– Denna stora last består av bland annat 570 tält som kan ge tak över huvudet för cirka 3 500 personer och 5 000 filtar, 181 familjekit ( bland annat kokplattor och lampor, skolkit (pennor, anteckningsböcker), leksaker och hygienartiklar, berättar Christian Pettersson och Fredrik Djurklou, från MSB.

Annons

– Nu under vintern med grader kring noll på natten får människor med små resurser det mycket svårt, säger Christian Pettersson.

– Sedan flera år har MSB och Lions Club ett samarbete som har visat sig varavärdefullt. Lions International Sverige har donerat tälten och vi har tillsammans kunnat distribuera hjälp till Irak, fortsätter Christian Pettersson.

Stödet MSB ska stärka kapaciteten ännu mer hos de hjälporganisationer på plats som ska leverera stödet till de drabbade människorna i Irak.


Anders Erkman

019-15 51 89
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy